Wietze de Jager Beeld © ANP

Wietze de Jager voelt zich tekortschieten als vader door drukke radioshow

28 september 2022 14:43

Dat het leven van een ouder erg vermoeiend kan zijn, is geen verrassing. Radiomaker Wietze de Jager (33) heeft echter nooit verwacht dat het hem zoveel energie zou kosten. Met een dagelijkse ochtendshow en drie kinderen thuis merkt de radiomaker dat het hem nu echt te veel wordt. Hij noemt het dan ook niet voor niets een 'energievretende combinatie'.

Inmiddels maakt Wietze zo'n negen maanden iedere werkdag De 538 Ochtendshow samen met Klaas van der Eerden. Afgelopen maandagochtend legt Wietze uit dat hij te veel hooi op zijn vork neemt. Hij voelt zich hierdoor ook tekortschieten als vader. "Ik heb de leukste baan van de wereld en ik vind het fantastisch om te doen, maar ik merk dat het aan me knaagt dat ik niet genoeg kan geven thuis, dus dan heb je het gevoel dat je het net niet goed genoeg kan doen. Ik wil gewoon met de juiste energie bij mijn kinderen zijn." Door zijn drukke werkleven is de balans bij hem thuis 'soms een beetje zoek'. Ook legt hij uit dat hij 'niet altijd de leuke vader' is die hij eigenlijk wel zou willen zijn voor zijn kinderen. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie Valk en Wietze de Jager weer even samen te horen

Wanneer zijn collega Klaas hem vraagt of hij niet eerder heeft kunnen bedenken dat het maken van een dagelijkse ochtendshow hem zwaar zou vallen, vertelt Wietze dat hij het heeft onderschat. "Ik had niet verwacht dat het zo ingewikkeld zou worden, nee. Dat had ik niet verwacht. Ik heb ook wel eens eerder een ochtendprogramma gemaakt, maar dat was zonder kinderen. Nu zit ik met drie jonge kinderen thuis."

Om er toch voor zijn kinderen te kunnen zijn en een stapje terug te doen van werken, wil Wietze graag met ouderschapsverlof. "Per kind krijg je 26 keer een werkweek als je veertig uur werkt en met drie kinderen is dat ongeveer, in mijn geval, 78 weken waar je recht op hebt. 78 weken ouderschapsverlof in totaal, totdat je kind acht jaar is." Als het aan de radiomaker ligt, wil hij die weken in één keer opnemen. Toch denkt hij dat zijn werkgever Talpa hier niet zo blij mee zal zijn. Voorlopig wil hij in ieder geval één dag in de week minder gaan werken. 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie Valk en Wietze de Jager delen bijzondere foto na hereniging

Samen met zijn vrouw Lieke is hij de trotse ouder van de 5-jarige Juul Bettie, de 2-jarige Kees Valentijn en de 4-jarige Harm-Adam. 

Wietze de Jager: 'Zoon raakt nog steeds in paniek als ik van huis ga'

01:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!