Dany uit The Voice of Holland Beeld © Instagram: @danymusic_official

The Voice-winnaar Dani open over dood van zijn vriend

28 september 2022 22:01

De 23-jarige Dani van Velthoven, beter bekend onder zijn artiestennaam Dany, blikt samen met Özcan Akyol (38) terug op de donkerste periode uit zijn leven: het overlijden van zijn vriend. De zanger wil benadrukken dat het belangrijk is om te blijven praten over mentale problemen.

"Ik was te jong om dat te kunnen aanwijzen en te weten wat het is" 

Vorig jaar deelt Dani het hartverscheurende nieuws dat zijn grote liefde Azad uit het leven is gestapt. Het vreselijke verlies vindt vlak na Dani's winst in het elfde seizoen van The voice of Holland plaats. "De mooiste dag en dan de donkerste dag van mijn leven zaten dertig dagen uit elkaar", zegt de zanger daarover.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dany pakt daten weer op: 'Eerst voelde het als vreemdgaan'

Dat zijn vriend heeft geworsteld met donkere gedachtes, is Dani nooit opgevallen. "Hij heeft wel een keer tegen me gezegd dat hij eenzaam was. Ik woonde met hem samen en zag hem vijf dagen per week, dus ik dacht: stel je niet zo aan."

Dat hij zijn vriend levenloos aantrof, was traumatisch voor de zanger. "Nu snap ik dat hij niet goed in zijn vel zat. (...) Ik was nog te jong om dat aan te kunnen wijzen en te weten wat het is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Voice-winnaar Dany herdenkt overleden vriend met lied

Dani wil mensen met mentale problemen op het hart drukken om hulp te zoeken. "Je moet bij iemand aankloppen. Dat is het begin. (...) Je lost het zelf op door bij mensen aan te kloppen en 113 te bellen. Je kan het lot in eigen handen nemen en nog steeds andere mensen om hulp vragen." Dani's moeder is zijn rots in branding. "Als we ergens mee zitten dan kloppen we meteen bij elkaar aan." 

Denk jij aan zelfdoding? Neem 24/7 gratis en anoniem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0800-113 of chat op 113.nl.

The Voice-winnaar Dani kon niet bij uitvaart van zijn overleden vriend zijn

02:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!