Bill Cosby sloot deal om niet vervolgd te mogen worden in #MeToo-zaak

06:05

Hoger beroep Bill Cosby voor misbruikzaak uit 1975 afgewezen

28 september 2022 23:11

Bill Cosby (85) krijgt geen nieuw proces na zijn veroordeling wegens seksueel misbruik van een destijds 16-jarig meisje in 1975. De Amerikaanse komiek is in juni in beroep gegaan tegen de veroordeling, maar zijn verzoek is door een rechter afgewezen, melden diverse Amerikaanse media.

"Meneer Cosby zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, in plaats van te blijven vechten tegen het oordeel van de jury"

"Cosby heeft niet kunnen aantonen dat hij een oneerlijk proces heeft gekregen of dat er onvoldoende bewijs was om zijn aansprakelijkheid voor de schade van de eiser vast te stellen", luidt het oordeel van rechter Craig Carlan. Een woordvoerder voor de komiek heeft laten weten dat hij in beroep zal gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bill Cosby in beroep tegen veroordeling in misbruikzaak uit 1975

Advocaat Gloria Allred, die het slachtoffer Judy Huth bijstaat, is tevreden over de uitspraak. "Meneer Cosby zal bitter teleurgesteld zijn over de uitkomst, maar dat verandert niets aan de beslissing van de rechter", laat ze weten. "Meneer Cosby zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, in plaats van te blijven vechten tegen het oordeel van de jury."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Misbruikzaak Bill Cosby niet heropend: blijft op vrije voeten

Bill Cosby werd in juni door een jury in Californië schuldig bevonden aan seksueel misbruik. De 84-jarige komiek zou de toen 16-jarige Judy hebben gedwongen tot seksuele handelingen. De jury kende Judy een schadevergoeding van 500.000 dollar toe. De acteur heeft de beschuldigingen ontkend en stelde dat hij haar nooit heeft ontmoet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!