Youp van 't Hek treedt voor het eerst op in Theater Tuschinski

29 september 2022 08:00

Youp van ’t Hek gaat binnenkort twee avonden optreden in Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. Dat heeft exploitant Pathé donderdag bekendgemaakt. De 68-jarige cabaretier speelt zijn afscheidsvoorstelling 'De Laatste Ronde!' op 24 en 25 oktober in de majestueuze bioscoop in het centrum van Amsterdam. Het is de eerste keer in zijn carrière dat Youp op het podium van Tuschinski staat.

Pathé is vereerd dat hij zijn voorstelling in de bioscoop komt spelen. Koninklijk Theater Tuschinski en cabaret waren in het verleden nauw met elkaar verbonden. In wat nu de tweede zaal is van het gebouw zat in de jaren twintig en dertig theater La Gaîté waar vooral variété-artiesten en cabaretiers optraden. Grote namen zoals Louis Davids, Lou Bandy, Fien de la Mar, Marlene Dietrich, Edith Piaf en Josephine Baker stonden op dit podium. Na een brand in 1941 kwam La Gaîté niet meer terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Youp van 't Hek verlengt afscheidstournee

Youp van ’t Hek heeft een bijzondere band met Koninklijk Theater Tuschinski. Ter ere van de 100-jarige verjaardag van het theater in oktober 2021 maakte hij een speciaal lied over zijn herinneringen aan Tuschinski. Ook leverde de cabaretier een bijdrage aan het speciale jubileumboek dat werd uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Caroline van der Plas pislink door column Youp van 't Hek

De verkoop voor de voorstellingen begint op donderdag 29 september om 12.00 uur via de website van Pathé.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!