Phil Collins Beeld © ANP

Phil Collins en bandleden Genesis verkopen muziekrechten

29 september 2022 19:50

Phil Collins (71) en zijn bandleden van Genesis hebben de rechten van hun muziek verkocht aan Concord Music. Volgens 'The Wall Street Journal' is met de deal een bedrag van 300 miljoen dollar gemoeid.

"In de wereld waarin we vandaag leven met Facebook, Instagram, TikTok zijn er manieren om een ​​deel van deze muziek weer tot leven te brengen"

De deal omvat nummers die Phil opnam in zijn solocarrière en de muziek die hij voor Genesis maakte samen met toetsenist Tony Banks en gitarist Mike Rutherford. Daarnaast gaat het om solomateriaal van Mike en Tony. Opnames van Peter Gabriel, die Genesis in 1975 verliet, zijn geen onderdeel van de deal.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Phil Collins na laatste optreden Genesis: 'Moeten een baan zoeken'

Phil werd na het vertrek van Peter Gabriel leadzanger van de Britse band. Genesis scoorde hits als 'I Can't Dance', 'Land of Confusion' en 'Jesus He Knows Me'. Ook solo boekte Phil succes met nummers als 'In the Air Tonight' en 'Another Day in Paradise'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ex-vrouw Phil Collins alweer gescheiden van nieuwe man

President Bob Valentine van Concord Music zegt in gesprek met The Wall Street Journal dat hij van plan is de muziek van Phil en Genesis bij een nieuwe generatie te introduceren. "In de wereld waarin we vandaag leven met Facebook, Instagram, TikTok en al deze dingen die de consumptie van oudere muziek stimuleren, zijn er zeker manieren voor ons als platenmaatschappij om een ​​deel van deze muziek weer tot leven te brengen", zei hij.

Met de stap volgen Phil en Genesis het voorbeeld van verschillende andere grote muzikanten als Bob Dylan, Sting en Bruce Springsteen. Ook zij verkochten in de afgelopen jaren hun muziekrechten voor enkele honderden miljoenen dollars.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!