Beeld © ANP

Kevin Spacey ontkent dat hij een seksverslaving heeft

30 september 2022 09:16

Kevin Spacey (63) is naar eigen zeggen geen seksverslaafde. Dat stelt de acteur volgens de 'Daily Mail' in een verklaring in aanloop naar de rechtszaak in New York volgende maand, waarin hij hoopt zijn naam te zuiveren van vermeend seksueel misbruik.

"Ik werd in de media beschuldigd van dingen en ik wilde ergens heen om voor mezelf te zorgen"

De voormalig House of Cards-ster checkte in 2017 in een afkickkliniek in Arizona in, nadat hij voor het eerst was beschuldigd van seksueel misbruik. Volgens Kevin was dit echter niet wegens zijn vermeende seksverslaving, maar voelde hij zich op dat moment 'emotioneel fragieler dan ooit'. Hij was destijds namelijk pas uit de kast gekomen. "Ik had dat meer dan dertig jaar voor me gehouden", zo vertelt hij in zijn verklaring. "Ik werd in de media beschuldigd van dingen en ik wilde ergens heen om voor mezelf te zorgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey verliest zaak om House of Cards-miljoenen

Rond de tijd dat hij uit de kliniek kwam, volgde ook de eerste beschuldiging van seksueel misbruik aan het adres van Kevin. De acteur zou seksuele avances hebben gemaakt richting een destijds 14-jarige jongen. De inmiddels 50-jarige man staat volgende maand in New York tegenover Kevin in de rechtbank en wil een schadevergoeding van 40 miljoen dollar voor mishandeling en het toebrengen van emotioneel leed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey ontkent 'met klem' beschuldigingen seksueel misbruik

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!