Dua Lipa en Angelina Jolie Beeld © ANP

Angelina Jolie en Dua Lipa spreken steun uit voor protesten in Iran

30 september 2022 11:33

Angelina Jolie (47) en Dua Lipa (27) hebben hun steun uitgesproken voor de protesten in Iran. Eerder deze maand braken er in het land protesten uit na de dood van een 22-jarige vrouw die zonder hoofddoek de straat op zou zijn gegaan en door de politie werd gearresteerd. Demonstranten menen dat deze Mahsa Amini door politiegeweld om het leven is gekomen.

"Aan alle luisteraars in of uit Iran: we zien jullie, we horen jullie en we staan achter jullie"

'Respect voor alle moedige, opstandige en onbevreesde vrouwen van Iran', schreef Angelina op Instagram. 'Iedereen die zich decennialang heeft verzet en heeft overleefd, iedereen die de straat op gaat om te protesteren, Masha Amini en alle jonge Iraniërs zoals zij. Vrouwen hoeven hun ethiek of hun lichaam niet te laten controleren en zich niet te laten heropvoeden. Ze moeten vrij kunnen leven zonder geweld of bedreigingen.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie klaagde Brad Pitt aan na aanval in vliegtuig

Tijdens een livesessie op Twitter zei Dua Lipa ook achter de aanhoudende protesten te staan. "De beelden van protesterende vrouwen op straat die hun haar afknippen en hun hoofddoeken verbranden, zijn de meest krachtige en inspirerende beelden die ik in tijden gezien heb", aldus de zangeres. "Aan alle luisteraars in of uit Iran: we zien jullie, we horen jullie en we staan achter jullie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie bezoekt Pakistan na overstromingen

Volgens de Iraanse autoriteiten overleed Mahsa aan een hartaanval, maar volgens ooggetuigen zou zij door de politie in elkaar geslagen zijn en aan haar verwondingen zijn overleden.

'Angelina Jolie klaagt ex Brad Pitt aan voor mishandeling'

03:54