Beeld © ANP

Olcay Gulsen: 'Vrouwelijk leiderschap anders afgerekend'

3 oktober 2022 20:03

Olcay Gulsen (42) vindt het vreemd dat bij vrouwelijk leiderschap minder wordt geaccepteerd dan bij mannelijk leiderschap. Dat stelde de ontwerper en ondernemer maandag in het programma 'Khalid & Sophie'. Zij reageerde hiermee op de commotie rond haar vriendin Khadija Arib (61), die vanwege klachten van grensoverschrijdend gedrag vertrokken is uit de Tweede Kamer.

"Er wordt minder getolereerd van een vrouw"

"Van vrouwelijk leiderschap accepteren mensen veel minder", aldus Olcay. "We kennen van Mark Rutte ook zijn woedeaanvallen, hoe hij handelt. Er wordt minder getolereerd van een vrouw." De presentatrice heeft deze dagen een gesprek gehad met Arib over wat er allemaal gebeurd is. "Zij is gebroken hierdoor. Er is veel verdriet, ze is gekwetst." Olcay beklemtoonde dat zij niet aan tafel zat om Arib te verdedigen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ruud de Wild op het matje geroepen door Olcay: 'Ze vindt me dik'

Zij kreeg wel bijval van feministe en politica Hedy d'Ancona, die ook in de studio zat. "Ik ben er niet zeker van dat dezelfde criteria voor mannen en voor vrouwen worden gehanteerd", aldus Hedy. "Als een vrouw doet wat mannen doen, is dat onverdraaglijk. Mensen ondergaan het minder erg als het uit de mond van een man komt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!