Tygo Gernandt Beeld © ANP

Tygo Gernandt heeft 500 mensen 'vermoord': 'Knaagt toch aan je'

5 oktober 2022 11:27

Tygo Gernandt (48) heeft in zijn carrière wel vijfhonderd mensen vermoord (op het witte doek welteverstaan). Hoewel de acteur nog nooit iemand écht van het leven heeft beroofd, doen al die fictieve moorden hem wel wat. "Je doet alsof, maar je haalt wel een trekker over", zegt hij in podcast 'Darmstad FM'.

"Daarom moet je sterk in je schoenen staan, want het knaagt aan je"

"Dat doet wel iets met je. Het blijft beklijven", zegt Tygo in gesprek met Darmstad FM-presentatrice Tina de Bruin. "En ik leef me zo in in mijn karakters. Ik wil een ander loopje, ik wil anders ademen", legt hij uit. "Ik bén echt iemand anders. Het is best wel intens."

Soms vraagt Tygo zich weleens af hoe lang hij dat nog kan blijven doen, the bad guy spelen. "Want het is zo'n negatieve energie. Daarom moet je sterk in je schoenen staan, want het knaagt aan je." Gelukkig heeft Tygo een manier gevonden om zijn gedachten van zich af te praten. "Ik vind het heerlijk om bij vreemde slagers en bakkers te vertellen hoe het zit. Ik vertel het liefst aan vreemden waar ik mee zit."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tygo Gernandt, Angela Schijf en Frank Lammers kanshebbers Televizier-Ster Acteur

Waar Tygo nog meer mee worstelt, zijn zijn gevoelens wanneer hij bijvoorbeeld iemand leuk vindt. "Complimenten, liefde en waardering. Ik vind dat allemaal lastig. Als iemand echt van me gaat houden, dan is mijn eerste gedachte: en nu rennen. Ik weet niet hoe ik moet nemen, ik kan alleen maar geven." De acteur is op zo'n moment bang om iemand kwijt te raken. "Als ik op slag verliefd ben op iemand, dan is de eerste gedachte: oh nee, maar wat als het weg is?"

De reden dat Tygo alleen maar kan 'geven' en niet kan 'nemen', is de scheiding van zijn ouders toen hij zeven was. "Daar is alles zo gestart, denk ik", zegt Tygo. "Dat jongetje van zeven is bang voor afscheid", vult Tina hem dan aan. Tygo daarop: "Dat klopt, ja."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Tygo Gernandt reageert op oplichting

In zijn leven is Tygo naar eigen zeggen 'vijf of zes keer heel erg verliefd geweest'. Volgens de acteur is hij op die momenten niet de makkelijkste. "Als ik samen ben met iemand dan maak ik steeds een pas op de plaats voor iemand anders. En dat moet iemand stoppen, want liefde is gewoon geven en nemen."

Op het moment vindt hij zelfs iemand 'heel erg leuk', maar gezien hij ook aan het filmen is voor een nieuw project kan Tygo dat niet 'verdelen'. "Dan verlies ik mezelf weer. Dus ik parkeer het gewoon maar. Ik heb een mooie parkeerplaats in het leven", zegt hij lachend.