Angelina Jolie en Brad Pitt Beeld © ANP

Brad Pitt reageert op beschuldiging mishandelen Angelina Jolie en kinderen

5 oktober 2022 10:41

Brad Pitt (58) heeft zijn 'verantwoordelijk genomen voor bepaalde dingen die hij heeft gedaan in zijn verleden', maar hij zal geen 'verantwoordelijkheid nemen voor dingen die hij niet heeft gedaan'. Dat heeft een van zijn advocaten laten weten aan 'The New York Times' nadat de krant dinsdag details had gebracht van een vermeende mishandeling door de acteur. Meer uitleg geeft de advocaat niet.

"Pitt kneep de keel van een van de kinderen dicht en sloeg een ander kind in het gezicht"

Angelina Jolie stelt dat haar ex-man Brad Pitt haar en haar kinderen mishandelde tijdens een vliegreis in september 2016. De vermeende mishandeling kwam aan bod in de zaak die loopt over hun gezamenlijke wijnmakerij. Het incident zou deels de aanleiding zijn geweest voor hun scheiding, die Angelina vlak daarna aanvroeg.

Brad, Angelina en hun zes kinderen waren onderweg van Frankrijk naar Californië. "Pitt kneep de keel van een van de kinderen dicht en sloeg een ander kind in het gezicht", meldt het dossier. Ook zou hij de actrice bij haar hoofd hebben gegrepen en haar door elkaar hebben geschud, bier over haar heen hebben gegooid en bier en rode wijn over de kinderen hebben gegoten.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Angelina Jolie: 'Brad heeft mij en mijn kinderen ooit mishandeld'

In de papieren stellen de advocaten van Angelina dat de onderhandelingen over de wijnmakerij zijn stukgelopen omdat Brad wilde dat zij 'een geheimhoudingsovereenkomst' zou tekenen die haar contractueel zou hebben verboden om buiten de rechtbank te spreken over zijn fysieke en emotionele mishandeling van haar en hun kinderen'. Vervolgens wordt het incident beschreven, dat plaats zou hebben gevonden in een privéjet.

Federale autoriteiten zouden het incident hebben onderzocht, maar besloten om niet tot een strafrechtelijke vervolging over te gaan. Een paar dagen later vroeg Jolie een scheiding aan, meldt The New York Times. Angelina en Braad hebben samen zes kinderen, met leeftijden tussen de 14 en 21 jaar. Het tweetal leerde elkaar kennen in 2005 op de set van de film Mr & Mrs Smith, waarin zij samen speelden.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Angelina Jolie klaagde Brad Pitt aan na aanval in vliegtuig

'Angelina Jolie klaagt ex Brad Pitt aan voor mishandeling'

03:54

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!