Alec Baldwin Beeld © ANP

Opnames film Rust weer verder na fataal schietincident

5 oktober 2022 17:12

Alec Baldwin (64) en de productie van de western 'Rust' hebben een schikking getroffen met de weduwnaar van de vorig jaar overleden cameravrouw Halyna Hutchins. Hij verwerpt de zaak en wordt uitvoerend producent van de film, die bovendien begin volgend jaar weer verder opgenomen wordt.

"De opnames van Rust zullen met alle oorspronkelijke acteurs in januari 2023 worden hervat"

De zaak draait om het overlijden van Halyna en wie daaraan schuldig is. De cameravrouw stierf bijna een jaar geleden op de set van de film Rust nadat Baldwin per ongeluk een pistool op haar afvuurde, waarvan hij dacht dat het ongeladen was. De acteur beweert dat hij de trekker niet had overgehaald, maar dat het wapen uit zichzelf schoot tijdens de repetitie.

In een verklaring aan Amerikaanse media stelt Matthew Hutchins, de weduwnaar van Halyna, dat er een schikking is getroffen tussen hem en de verdachte productieleden, onder wie Alec. "Onderdeel van deze schikking is dat de zaak wordt verworpen", stelt hij. "De opnames van Rust, waarvan ik nu uitvoerend producent ben, zullen met alle oorspronkelijke acteurs in januari 2023 worden hervat."

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Alec Baldwin voor zijn huis belaagd na schietincident film Rust

Matthew zegt daarnaast geen zin te hebben om iemand de schuld te geven voor de dood van Halyna en laat het daar dan ook bij. "Iedereen is van mening dat haar dood een verschrikkelijk ongeluk was", aldus Matthew. "Ik ben dankbaar dat de producenten en de entertainmentwereld samen zijn gekomen om het laatste werk van Halyna eer te bewijzen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Donderdag verschijnt rapport over schietincident op set van Rust

‘Alec Baldwin zet zichzelf neer als slachtoffer in de media na schietincident’

02:52

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!