Raymi Sambo Beeld © ANP

Raymi Sambo zegt sorry tegen slachtoffer in rechtszaal

6 oktober 2022 12:32

Acteur Raymi Sambo (51) heeft in het gerechtshof van Amsterdam zijn excuses aangeboden aan de vrouw die hij op 1 januari 2020 in het gezicht sloeg. "Ik heb je dit nooit willen aandoen", zei Raymi rechtstreeks tegen het slachtoffer. "Er is geen dag voorbijgegaan dat dit niet aan mij knaagde." Het hoger beroep in de zaak werd donderdagochtend inhoudelijk behandeld.

"De excuses die verdachte maakte leken cliënte oprecht"

Advocaat Sébas Diekstra, die het slachtoffer bijstaat, laat in een reactie weten dat zijn cliënte blij is dat er een einde aan de zaak lijkt te komen. "De excuses die verdachte maakte leken cliënte oprecht en ze wil dan ook geloven dat hij echt berouw heeft van zijn handelen", aldus de advocaat.

Nadat beelden van het incident verschenen had Raymi al spijt betuigd, maar hij zei dat beide partijen dronken waren. Het slachtoffer ontkende dat en deed aangifte. De politierechter veroordeelde Raymi in september 2020 tot het betalen van zo'n 6300 euro schadevergoeding en 100 uur werkstraf. Raymi vond die straf te zwaar en ging in hoger beroep.

Sébas Diekstra, de advocaat van het slachtoffer, laat aan RTL Boulevard weten dat er nu 100 uur taakstraf en een bedrag van 6810 euro schadevergoeding tegen Raymi is geëist. moeten betalen. Dat is dus 500 euro meer dan het bedrag waartegen hij in beroep ging. De volgende uitspraak is op 27 oktober.

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Raymi Sambo maakt Keti Koti-voorstelling over slavernijverleden

"Ik zit hier niet om mijn straf te ontlopen. Ik weet wat ik fout heb gedaan", stelde de acteur uit All Stars en Rampvlucht donderdag tijdens de zitting. "Ik voel me onheus bejegend door de politierechter." Het slachtoffer zei dat ze na de uitspraak van 2020 hoopte alles achter zich te kunnen laten. Door het hoger beroep wordt volgens haar 'alles weer opgerakeld'.

Het slachtoffer hield volgens haar advocaat onder meer een hersenschudding en een gebroken neus over aan het incident. Ze zou enige tijd niet hebben kunnen werken vanwege de gevolgen van de klap.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Datum hoger beroep was niet bekend bij slachtoffer Raymi Sambo

Raymi, ook bekend van onder meer de tv-series All Stars, Spangas en Zoop, zegt dat de gebeurtenissen ook voor hem gevolgen hadden. Zo had hij last van straatangst wegens bedreigingen tegen hem en zocht hij professionele hulp. Ook werd het voor hem moeilijk om nog aan werkklussen te komen.

Het gerechtshof doet op 27 oktober uitspraak in de zaak.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!