Kevin Spacey Beeld © ANP

Kevin Spacey voor de rechter in New York na misbruikbeschuldiging

6 oktober 2022 19:48

Acteur Kevin Spacey (63) is donderdag in de rechtbank in New York verschenen voor de start van een van meerdere zaken die tegen hem lopen wegens seksueel wangedrag. In New York is hij door acteur Anthony Rapp (50) beschuldigd van seksueel misbruik, dat in 1986 plaats zou hebben gevonden. Hij was destijds 14 jaar, de acteur 26.

De civiele procedure is donderdag begonnen met de selectie van de juryleden. Later op de dag zullen nog de openingspleidooien volgen van de advocaten van beide partijen. Het proces neemt naar verwachting een kleine twee weken in beslag. Beide acteurs zeiden volgens Amerikaanse media niks tegen de aanwezige pers toen ze de rechtbank binnenliepen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey ontkent 'met klem' beschuldigingen seksueel misbruik

Anthony eist een schadevergoeding voor onder andere het toebrengen van emotioneel leed. Hij was destijds een jeugdacteur en zegt dat de acteur hem had uitgenodigd voor een feest in diens appartement in Manhattan. Na afloop zou een dronken Kevin hem naar zijn bed hebben gedragen en bovenop hem zijn geklommen. Anthony kon zich naar eigen zeggen loswurmen en vertrok.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey ontkent dat hij een seksverslaving heeft

De inmiddels 50-jarige Anthony was in 2017 de eerste in een reeks van mannen die de Oscar-winnaar beschuldigde van seksueel wangedrag. Daarna stortte de carrière van de House of Cards-ster ineen. Kevin heeft altijd ontkend mensen seksueel te hebben misbruikt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey verliest zaak om House of Cards-miljoenen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!