Even Tot Hier Beeld © ANP

Tv-critici reageren opgelucht aan talkshowtafels na winst Even Tot Hier

6 oktober 2022 23:20

Tv-critici hebben donderdagavond enigszins opgelucht gereageerd dat niet 'De Bevers' of 'Het Jachtseizoen' maar kijkcijferhit 'Even Tot Hier' de Gouden Televizier-Ring heeft gewonnen. "Ik denk dat iedereen er heel blij mee is", zei voormalig SBS6-programmadirecteur Tina Nijkamp (50) in Op1.

"Ik snapte niet dat ze niet al 25 prijzen gewonnen hadden"

Omdat met name de hoofdrolspelers van de realitysoap De Bevers enorm had gelobbyd voor hun nominatie vreesden veel kenners dat de RTL 5-serie er met de winst vandoor zou gaan. "Niet dus", aldus Tina. "Zij hadden zeker de beste campagne gevoerd, ook de grootste, maar ik denk dat iedereen wel heel erg blij is dat Even Tot Hier heeft gewonnen. Het is ook helemaal terecht."

In Jinek zei AD-recensent Angela de Jong dat zij 'heel erg' hoopte op een overwinning voor Even Tot Hier. "Ik vind het een fantastisch programma en ik snapte niet dat ze niet al 25 prijzen gewonnen hadden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Johan Derksen suggereert stemfraude bij Gouden Televizier-Ring

Radio-dj Coen Swijnenberg, die ook aan tafel zat, gaf even later eerlijk toe dat hij 'er niet aan had moeten denken dat een van de andere programma's had gewonnen'. "Begrijp me niet verkeerd, het zijn hartstikke leuke programma's. Ik moet echt lachen om De Bevers. En Het Jachtseizoen, die doen het heel goed, die werken keihard. Maar Even Tot Hier springt er natuurlijk met kop en schouders bovenuit."

Volgens Coen weet je het in tijden van onlinecampagnes maar nooit. "Het is toch een beetje een campagneprijs geworden. Wat ik jammer vind, dat is met de Radio-Ring ook een beetje zo. Maar winnen met 70 procent van de stemmen, dat is top."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank Lammers geeft kabinet steek onder water in Televizier-speech

Mediapersoonlijkheid Marc-Marie Huijbregts sloot zich daarbij aan. "Ik vind altijd dat je over 100 jaar terug moet kijken naar een lijst en dat je ziet waar wij het allemaal over hadden. En dat is Jachtseizoen, hoe mooi ook gemaakt, niet."

In de afgelopen weken was veel kritiek over de nominaties van De Bevers en Het Jachtseizoen. Critici stipten aan dat het geen grote kijkcijferhits zijn en vooral zijn genomineerd waren vanwege hun grote online-achterban. Hoofdredacteur Jeroen de Goeij van de Televizier-gids, die het gala organiseert, zei eerder dat een dergelijk geluid vaker te horen is. "Maar het is en blijft de prijs van het publiek", zei hij.

Wolter Kroes breekt pols tijdens repetities Gouden Televizier-Ring Gala

06:10

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!