Frank van der Lende Beeld © ANP

Frank van der Lende 'ontiegelijk veel zin' in nieuwe job Radio Veronica

7 oktober 2022 06:00

Frank van der Lende kijkt (33) 'ontzettend' uit naar zijn eerste minuten radio op Radio Veronica. De dj staat 'te trappelen' om zijn eerste show deze vrijdagavond op de voor hem nieuwe zender te presenteren. "Ik heb er ontiegelijk veel zin in. Het is een snoepwinkel wat betreft muziek bij Radio Veronica", vertelt Frank aan het ANP.

"Ik wil echt het kroeggevoel creëren voor mensen die lekker bij de radio blijven zitten"

De radio-dj is vrijdagavond eerst van 18.00 uur tot 19.00 uur te horen met Veronica Anthems. Daaropvolgend presenteert Frank nog twee uur Soundz Live. Vooral in die laatste twee uurtjes heeft Frank zin. "Na 19.00 uur lekker met live muziek op de vrijdagavond, een beetje ouwehoeren met artiesten. Ik wil echt het kroeggevoel creëren voor mensen die lekker bij de radio blijven zitten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank van der Lende en 3FM 'uit elkaar gegroeid'

Frank houdt ervan om zijn shows groot te beginnen. Zo sprong hij in de eerste uitzending van een andere show al eens uit een vliegtuig en voor nog een andere eerste show vroeg hij zijn toenmalige vriendin verkering. Dit keer is er ook een grootse opening, maar die is 'zenderbreed'. Vrijdag presenteert Radio Veronica de Veronica Express; een trein die een dag lang door Nederland rijdt met muzikanten, luisteraars en liveradio. Terwijl er radio gemaakt wordt, worden met de trein muzikanten als Danny Vera en Son Mieux opgepikt. De dag eindigt in Hilversum, bij de studio waar het publiek in de trein onderdeel is van het programma Soundz Live, de aftrap van Frank bij Radio Veronica. "Ze geven een soort minifestival bij mij in de show", legt Frank uit.

Frank maakte deze zomer bekend dat hij aan de slag gaat bij Radio Veronica. Eigenlijk zou hij vanaf september een nieuw programma presenteren bij 3FM, maar door zijn overstap naar Veronica is dat niet doorgegaan. Eerder werd de stekker getrokken uit zijn middagshow die hij samen met Eva Koreman bij 3FM presenteerde. Voor Frank voelt de overstap inmiddels goed, al had hij niet verwacht dat het 'zoveel stof zou doen opwaaien'. "Het is gek, eigenlijk een soort van de jeugdliefde die je achterlaat om te kijken hoe het met een andere man of vrouw is", zegt hij daar nu over.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

3FM-dj Frank van der Lende voor het eerst vader geworden

Bij Radio Veronica kan Frank naar eigen zeggen weer opkijken tegen andere dj's, zoals Rob Stenders en Sander Lantinga. "Door hun aanwezigheid wil ik ook alles uit mezelf halen. Het is lekker om een soort van gezonde concurrentie te hebben." Ook op muzikaal gebied heeft Frank er zin in. "Op 3FM zei ik altijd: nooit iets draaien dat voor 2000 gemaakt is. Ik kan nu zowel Son Mieux draaien als De Dijk. Dat vind ik fantastisch."

De radio-dj ziet zijn toekomst bij Radio Veronica rooskleurig in. "Maar het is wel maar een kwart van de dingen waar ik momenteel mee bezig ben, gezien ik maar een dag in de week een show ga maken." Naast zijn show valt Frank tot januari nog wel eens in in het weekend. De andere dagen van de week freelancet hij. "Dat geeft me zoveel energie. Ik zit af en toe echt stuiterend in de auto op de terugweg van een klus."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frank van der Lende moest uitvaart van vader missen door corona

En op dinsdag heeft Frank de welbekende papadag, die hij samen met zijn in juni geboren zoontje Koos doorbrengt. "Het gaat heel goed met hem", vertelt de dj lachend. "Het is superleuk om vader te zijn, alhoewel de nachten soms zwaar zijn. Daarnaast brengt het heel veel liefdesgeluk met zich mee."

Radiowereld verbijsterd over verlof-uitspraken Wietze de Jager: 'Tenenkrommend'

06:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!