Kevin Spacey Beeld © ANP

Advocaten Kevin Spacey beweren: 'Beschuldigingen komen voort uit jaloezie'

7 oktober 2022 08:11

De advocaten van Kevin Spacey (63) beweren dat Anthony Rapp (50) beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen Kevin heeft verzonnen omdat hij boos was over zijn eigen vastgelopen carrière. Dat zeiden zij donderdag tijdens een zitting in de civiele rechtszaak die Anthony tegen de Oscarwinnende acteur heeft aangespannen. Kevin was donderdag zelf aanwezig in de rechtbank in New York.

"Hij vertelt dit verhaal voor aandacht, medelijden en om zijn eigen status te vergroten"

De civiele rechtszaak draait om een incident dat in 1986 zou hebben plaatsgevonden. Anthony stelt dat hij door Kevin seksueel is misbruikt na afloop van een feestje in diens appartement in Manhattan. Een dronken Kevin zou Anthony naar zijn bed hebben gedragen en bovenop hem zijn geklommen. Anthony kon zich naar eigen zeggen los worstelen en vertrok. Anthony was destijds 14 jaar, Kevin 26.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey voor de rechter in New York na misbruikbeschuldiging

De advocaten van Anthony houden vol dat Kevin zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik. "Dit was iets dat nooit had mogen gebeuren", zei Peter Saghir, een advocaat van Anthony, tijdens zijn openingspleidooi. "Kevin Spacey maakte avances toen Anthony 14 was om zijn seksuele verlangens te bevredigen", voegde hij daar later aan toe. Anthony eist een schadevergoeding van 40 miljoen dollar voor onder andere het toebrengen van emotioneel leed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey ontkent dat hij een seksverslaving heeft

In haar openingspleidooi beweert de advocaat van Kevin echter dat het misbruik nooit heeft plaatsgevonden. Volgens Jennifer Keller zou Anthony het verhaal hebben verzonnen uit jaloezie, omdat zijn eigen carrière minder succesvol was dan die van Kevin. "Hij vertelt dit verhaal voor aandacht, medelijden en om zijn eigen status te vergroten. Hij is nooit een internationale ster geworden zoals Spacey."

De inmiddels 50-jarige Anthony was in 2017 de eerste in een reeks van mannen die de Oscar-winnaar beschuldigde van seksueel wangedrag. Daarna stortte de carrière van de House of Cards-ster ineen. Kevin heeft altijd ontkend mensen seksueel te hebben misbruikt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!