Jessie Jazz Vuijk Beeld © ANP

Jessie Jazz Vuijk vertelt in podcast: 'Ik ben een alcoholist'

11 oktober 2022 15:44

Als je een blik werpt op haar Instagram-account, zou je denken dat Jessie Jazz Vuijk (27) een droomleven heeft. Met een prachtig huis op Ibiza, eindeloze dagen aan het strand en de liefde van haar leven Kaj Gorgels (32). Toch vertelt ze in haar podcast dat ze al jaren met een groot probleem kampt. “Ik ben een alcoholist”, geeft ze toe.

"Overdag groene juices en yoga en ’s avonds op de tafels dansen, dat was mijn levensmotto"

Aan het begin van de podcast snijdt ze het onderwerp kwetsbaarheid aan en dat is voor haar het moment om iets belangrijks met haar luisteraars te delen. "Ik wil deze podcast openen als: 'Hallo, ik ben Jessie Jazz Vuijk en ik ben een alcoholist.'" De influencer vindt het naar eigen zeggen 'superheftig' om toe te geven. "Ik lig dan wellicht niet onder een brug en ik heb een succesvol bestaan, ik ben heel gelukkig, ik ben spiritueel verbonden, ik doe heel veel mooie dingen, maar dat ik een alcoholprobleem heb, is niet te ontkennen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kritiek op politicus wordt Jessie Jazz niet in dank afgenomen

Jessie legt uit dat ze is opgegroeid met alcoholisme. "Mijn moeders band met alcohol is niet helemaal gezond. En die van mijn vader al helemaal niet. Om een voorbeeld te geven: ik weet nog dat als ik vroeger uitging in Vlaardingen en met mijn broer langs kroegen liep, mensen riepen: 'Hé, je bent toch een Vuijkje? Wil je nog wat zuipen?' Dus zo stond mijn familienaam bekend. Alcohol was gewoon heel erg aanwezig.'"

Als ze uiteindelijk naar Amsterdam verhuist, loopt het drinken volgens haar pas echt uit de hand. "Het was veel feesten, borrelen, uitgaan. Overal kwam wel alcohol bij kijken. En zo heb ik dat jaren gedaan en het ook nooit gek gevonden." Als ze een relatie met Kaj krijgt, begint ze wel een beetje na te denken over haar alcoholinname. "Ik lag iedere zaterdag verrot op de bank en was niet meer aanspreekbaar. Ik heb het toen ook wel met Kaj gehad over minderen, maar ik kon er gewoon niet mee ophouden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kaj en Jessie Jazz geëmigreerd naar Ibiza: 'Wij zijn thuis'

Voor Jessie wordt alcohol een manier om 'sociaal te zijn'. "Zodat ik overal naartoe kon gaan, niet moe hoefde te worden van mensen en niet al te zelfbewust hoefde te zijn. Ik voelde ontspanning door een wijntje. Ik gebruikte dit drankje om te kunnen mengen met de rest. Overdag groene juices en yoga en ’s avonds op de tafels dansen, dat was mijn levensmotto."

Jessie doet meerdere pogingen om te stoppen met alcohol, maar elke keer zonder succes. Tot ze op een avond met Kaj en een vriendin uitgaat, veel te veel drinkt en de volgende ochtend met een flinke kater wakker wordt. "Toen heb ik besloten niet meer te drinken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze dame stoot Jessie Jazz Vuijk van de troon als mooiste vrouw

Inmiddels staat ze naar eigen zeggen al drie weken droog. "Als het eenmaal echt klikt in mijn systeem, ben ik ergens klaar mee en is het geen optie meer. Het gaat me tot nu toe heel goed af. Zoals ik me nu voel, dat is gewoon waar ik voor wil leven. Ik wil die persoon zijn die zo verbonden is met zichzelf dat ze gewoon helemaal zichzelf durft te zijn overal waar ze komt."

Je beluistert Jessies podcast, Jessie's Diary, via de bekende podcastkanalen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!