Renze Klamer en ex-vrouw Pearl Jozefzoon Beeld © ANP

Renze Klamer blikt terug op stukgelopen huwelijk: 'Jammer'

11 oktober 2022 18:42

Renze Klamer (33) trouwt in 2014 met zijn grote liefde Pearl Joan Jozefzoon (37). Hun huwelijk hebben ze zelfs bekroond met twee kinderen: dochtertje Naomi (7) en zoontje Ezra Samuel (3). Helaas komt dit sprookje in 2019 tot een einde, als de twee besluiten een punt achter hun huwelijk te zetten. In 'Vriendin' blikt Renze terug op de scheiding en zijn relatie met Pearl.

"Voor een relatie moet je tijd hebben, zodat je daarin kunt investeren"

"Op mijn 26ste was ik al getrouwd, had ik een tweede koophuis én een kind", zo somt de presentator op. Volgens Renze is hij van jongs af aan al erg 'verantwoordelijk ingesteld' en is het daarom niet zo gek dat hij al zo vroeg is getrouwd. De breuk in 2019 heeft er flink bij hem ingehakt. "Er was een fase dat ik veel verdriet had. Inmiddels zit ik in een andere fase. Ik denk nog steeds: 'jammer.'" 

Miniatuurvoorbeeld

Kijk ook:

Renze Klamer tekent contract bij RTL: 'Vol vertrouwen en energie'

Toch wil hij niets veranderen aan zijn liefdesverleden en dat is vooral te danken aan zijn twee kinderen. "Ik zou nooit willen dat Naomi en Ezra er niet zouden zijn, want ik hou zielsveel van ze. Dat maakt die reflectie op zo’n stukgelopen huwelijk anders. Het is een gegeven dat we een gezin zijn. We moeten verder met elkaar, op een andere manier."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Renze Klamer dagelijks herinnerd aan reden achter stop talkshow

Ondanks dat het volgens Renze 'niet zo veel nut' heeft om te blijven hangen in verdriet, blikt hij wel terug op een emotionele tijd. Hij heeft zelfs hulp gezocht bij een therapeut na de scheiding. "Om alles te verwerken en reflecteren. Ik vind het fijn om met iemand te sparren over dat soort zaken. Omdat je door zoiets ook leert wat je precies in de liefde of in het leven wilt." De presentator vertelt dat hij veel over zichzelf heeft geleerd en zelfs een 'beetje levenswijs' is geworden na alle sessies.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Renze Klamer bekent: 'Stiekeme crush op Chantal Janzen'

De twee ex-geliefdes blijven vanwege hun kinderen altijd aan elkaar verbonden. Zo vindt Renze dat ze een geweldige relatie als co-ouders hebben. "Ze zijn van maandag tot maandag bij mij en vervolgens van maandag tot maandag bij hun moeder. Dat vind ik eigenlijk wel fijn. Ik geniet intens van de weken dat ze bij mij zijn, maar de weken dat ik ze niet heb, heb ik weer meer ruimte om dingen te doen met vrienden."

Renze gebruikt zijn vrije dagen echter niet voor het daten, want aan een nieuwe relatie is hij nog even niet toe. "Ik heb soms de neiging om me vol in een nieuwe liefdesrelatie te storten en me helemaal te geven. Maar dan komt er drie maanden later een moment dat de andere partij ineens op van alles gaat rekenen. En denk ik: o, wil ik dat wel?" Hij focust zich daarom de komende tijd even op zijn werk en kinderen. "Voor een relatie moet je tijd hebben, zodat je daarin kunt investeren. Dus: nu niet."

Renze Klamer gaat na maandje talkshow met kids op vakantie

04:38

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!