Beeld © ANP

Story voert tóch geen verweer tegen klacht Roxeanne Hazes

11 oktober 2022 19:39

De klacht die Roxeanne Hazes heeft ingediend tegen weekblad 'Story', zal op vrijdag 14 oktober niet behandeld worden door De Raad voor de Journalistiek. De reden hiervoor is dat 'Story' geen verweer voert, zo laat Bernard Tomlow, de raadsman van Roxeanne, aan het 'ANP' weten. De raad gaat zich vrijdag nog wél buigen over de vraag of de klacht van Roxeanne in behandeling wordt genomen.

"Evident is dat in het gewraakte artikel van Story grove onware beschuldigingen zijn gedaan"

Volgens Tomlow heeft Story op 27 september 'opeens' meegedeeld niet deel te willen nemen aan de procedure. Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story, laat aan het ANP weten dat Story 'geen verweer voert tegen de klacht van Roxeanne Hazes omdat Story niet is aangesloten bij de Raad voor de Journalistiek'. "Een eventuele verdere behandeling van de klacht gaat daardoor buiten Story om", aldus Guido.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Story reageert op klacht Roxeanne Hazes: 'Staan volledig achter publicatie'

Naar aanleiding van deze mededeling heeft Roxeanne verzocht de klacht toch te behandelen. Volgens Tomlow is de vraag of 'een medium op de in het klaagschrift genoemde wijze (Story afficheert zichzelf als onderzoekende partij) zich achter een geïnterviewde kan verschuilen en daardoor een vrijbrief heeft om, ongeacht het waarheidsgehalte, allerlei schofferende informatie te publiceren.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Story overweegt in te gaan op klacht van Roxeanne Hazes

Roxeanne diende een klacht in tegen Story vanwege een artikel waarin het blad een bron opvoerde die beweerde dat de zangeres zou hebben gelogen over haar moeder Rachel Hazes. "Evident is dat in het gewraakte artikel van Story grove onware beschuldigingen zijn gedaan", aldus Tomlow.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rachel Hazes nam 'vol verbazing' kennis van uitspraken Roxeanne