Angela Lansbury Beeld © ANP

Murder, She Wrote-actrice Angela Lansbury overleden op 96-jarige leeftijd

11 oktober 2022 21:53

Angela Lansbury, de actrice die wereldwijd bekend is door de serie 'Murder, She Wrote' is overleden op 96-jarige leeftijd. Dat laat haar familie weten in een verklaring.

"De kinderen van Dame Angela Lansbury zijn verdrietig om aan te kondigen dat hun moeder vandaag vredig in haar slaap thuis in Los Angeles is overleden"

'De kinderen van Dame Angela Lansbury zijn verdrietig om aan te kondigen dat hun moeder vandaag, dinsdag 11 oktober 2022, vredig in haar slaap thuis in Los Angeles is overleden, slechts vijf dagen voor haar 97e verjaardag', luidt de mededeling van de familie. Angela laat naast haar drie kinderen, Anthony, Deirdre en David, nog drie kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen na. Ook haar broer Edgar leeft nog. De uitvaart van de overleden actrice zal in besloten kring plaatsvinden op een nader te bepalen datum.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michael J. Fox staat stil bij overleden moeder op Comic Con

De actrice was onder meer ook bekend van haar stemwerk als theepot Mrs. Potts in de Disneyfilm Beauty and the Beast. Als film- en tv-actrice won ze ook nog eens zes Golden Globes en werd ze driemaal voor een Oscar en achttien keer voor een Emmy genomineerd. In juni van dit jaar ontving ze de Lifetime Achievement Award van de Tony's, waar zij verstek liet gaan. In 2013 kreeg ze bij de Oscaruitreiking ook al een oeuvreprijs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bekende muzikanten eren overleden Leonard Cohen met coveralbum

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!