Gwen van Poorten Beeld © ANP

Gwen van Poorten had burn-out op 22ste: 'Lampje ging opeens uit'

12 oktober 2022 10:50

Gwen van Poorten (32) kampte tien jaar geleden met een burn-out. De presentatrice beleeft op dat moment de tijd van haar leven wanneer opeens het lampje uitgaat. "Ik begreep er niets van, want dit was toch iets wat grote zakenmannen kregen, niet een meisje van tweeëntwintig dat de tijd van haar leven had?" blikt Gwen terug in gesprek met 'Grazia'.

"Ik was begin twintig en alleen maar aan het knallen"

"Ik was begin twintig en alleen maar aan het knallen, zonder mijn grenzen te kennen", vertelt Gwen in het interview. Op dat moment staat Gwen op een kruispunt en moet ze van zichzelf kiezen: of terug naar haar ouders en een minder belastende baan nemen, of 'tools verzamelen' die ervoor zorgen dat ze haar droomleven kan leiden. En dat laatste, dat lukt haar nu aardig.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gwen van Poorten open over verlies dierbaren: '30 uitvaarten'

Wat haar ook heeft geholpen, is stoppen met alcohol en drugs. "Ik had veel last van 'hangxiety', een mix van een hangover en anxiety, waardoor ik dagenlang in een depressie kon raken", legt Gwen uit. "Stoppen heeft mij zoveel gebracht: ik ben energieker, scherper, veel creatiever en ik heb ook geen last meer van die enorme dips."

Niet eerder is Gwen zo open geweest over haar burn-out op jonge leeftijd. Waarom niet? Omdat ze dacht dat mensen niet op haar verhaal zaten te wachten. "Nu is het heel normaal om hierover te praten, maar in die tijd dacht ik dat mensen me gek zouden vinden. Het rijmde ook niet met wat ik liet zien op televisie. Dat je het niet zag, betekent echter niet dat ik er niet mee bezig was."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Gwen van Poorten was onzeker in bed: 'Verpestte mijn orgasmes'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!