Yolanthe Cabau Beeld © ANP

Yolanthe Cabau scoort nieuwe klus in Hollywood: 'Droom die uitkomt'

12 oktober 2022 13:12

Yolanthe Cabau (37) is als actrice inmiddels stad en land afgereisd. Zo draait ze voor de Amerikaanse thriller 'Egyptian Affair' enkele weken in, je raadt het niet, Egypte. Nu ze met haar zoontje in Los Angeles woont, lijkt haar filmcarrière dus op rolletjes te lopen, zo blijkt ook uit haar nieuwste column voor 'Grazia'.

"Het besef sloeg ineens toe dat ik aan de andere kant van de wereld was en alleen met mijn zoontje een nieuw leven aan het opbouwen ben"

In Grazia schrijft Yolanthe dat ze een nieuwe klus heeft gescoord in Los Angeles. Dit gebeurde nadat Jumanji-acteur Massi Furlan, haar tegenspeler in Egyptian Affair, een van hun gezamenlijke scènes op Instagram deelde. 'Dat werd opgepikt door een Amerikaanse producer, die mijn management in LA heeft benaderd: of ik auditie wilde komen doen voor een andere nieuwe film Vacation Nightmare.' Na maar liefst drie auditierondes weet Yolanthe de rol van advocate Hanna te scoren in de film. 'Hoe gaaf!' 

De film gaat over drie vriendinnen die samen op vakantie gaan. Ondanks dat een van hen wordt aangevallen door een stalker, besluit de politie niks te doen. Daarom ondernemen de meiden zelf actie. Dat klinkt spannend, en ook buiten het witte doek zijn het voor Yo spannende tijden: de draaidagen in Los Angeles zijn momenteel namelijk in volle gang.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe over onzekerheid: 'Kon echt gemeen tegen mezelf zijn'

In de afgelopen dertien jaar heeft de actrice in verschillende landen gewoond en gewerkt. 'Ik heb altijd geprobeerd de taal van het land te leren zodat ik daar ook kon werken. In Italië presenteerde ik de Giro d’Italia en in Turkije speelde ik in de bioscoopfilm Police Academy, Turks gesproken.' Dat ze nu samen met haar zoontje in Los Angeles woont én daar een rol heeft gescoord, is soms nog even surrealistisch. 'Na de eerste draaidag stapte ik mijn auto in. (...)  Het besef sloeg ineens toe dat ik aan de andere kant van de wereld was en alleen met mijn zoontje een nieuw leven aan het opbouwen ben en nu ook de kans heb gekregen om dichtbij huis te werken en een nieuw avontuur aan te gaan.' Ze noemt het 'een droom die uitkomt'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Yolanthe onthult hoe ze haar lichaam in tiptop shape kreeg

Terwijl Yolanthe druk bezig is met haar carrière in Amerika, is ook haar zoontje Xess Xava al aan het dromen over zijn droombaan. Hij wil namelijk niets liever dan profvoetballer worden. 

Yolanthes zoontje Xess Xava droomt van carrière als voetballer

02:21

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!