Derk Bolt Beeld © ANP

Spoorloos-presentator Derk Bolt reageert bij Khalid & Sophie op rel

12 oktober 2022 16:00

Spoorloos-presentator Derk Bolt (67) zit woensdagavond in de talkshow Khalid & Sophie om te praten over de rel rond de frauduleuze Colombiaanse fixer. Dat heeft BNNVARA, dat 'Khalid & Sophie' uitzendt, woensdag laten weten.

"Geheel tegen mijn gewoonte in hou ik nu eens mijn mond"

Het is de eerste keer dat Derk reageert op de onthullingen van de afgelopen dagen. De NPO-presentator liet dinsdagavond nog aan NRC weten dat het 'beter voor iedereen' was als 'ik geheel tegen mijn gewoonte in mijn mond hou'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Oplichters Aangepakt vol verbazing over mismatches Spoorloos-kandidaten: 'Holy shit!'

Misdaadjournalist Kees van der Spek vertelde maandag in Jinek dat deelnemers van Spoorloos in Colombia aan de verkeerde biologische ouders zijn gekoppeld. De frauduleuze Colombiaanse tussenpersoon die verantwoordelijk zou zijn voor de mismatches zou hebben meegewerkt aan zestien zaken, aldus Kees. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KRO-NCRV neemt maatregelen na mismatches Spoorloos

In een verklaring liet KRO-NCRV, dat Spoorloos uitzendt, weten twee 'mismatches' te kunnen bevestigen. Twee andere matches gingen wel goed en zijn door middel van DNA-onderzoek bevestigd. De overige twaalf zaken zijn nog in onderzoek. Het voortbestaan van het programma staat niet ter discussie, meldde de omroep woensdag.

Meer gedupeerden programma Spoorloos melden zich bij Kees van der Spek na uitzending Jinek

06:56