Mert van Love Island in Fucked Up Social Life Beeld © YouTube-kanaal Janice Blok

Love Island-ster Mert: 'Met één post verdien ik meer dan mijn ouders in een maand'

14 oktober 2022 14:06

Als Mert Okatan (22) voor de tweede keer wordt gevraagd om mee te doen aan 'Love Island' hoeft de jonge influencer niet lang na te denken. Een groot verschil met hoe hij de eerste keer de villa instapt. "Ik wist niet dat het zo ging uitpakken", vertelt hij in de podcast 'Fucked Up Social Life' van Janice Blok (31). "Wel dat ik bekend zou worden en mensen me zouden herkennen van het programma."

Mert vindt via het programma niet één, maar twee keer de liefde. Toch gaat hij de tweede keer anders te werk in de villa, vertelt hij. "De eerste keer had ik het programma gewonnen en zag je ook dat ik bezig was met mezelf, met de liefde en hoe het allemaal gaat. Het was allemaal nieuw voor mij", legt de Love Island-hunk uit. "Ik was daar voor de eerste keer écht verliefd.”

Mert, die dan een koppeltje vormt met Joan, wint het programma. Toch is de liefde na Love Island al snel over. "Ik zeg je eerlijk: we hadden het best nog wel lang geprobeerd met elkaar, een jaar lang nog. We hebben het best wel... lastig gehad met elkaar", blikt hij terug op de breuk. "Daarom is het ook uitgegaan: we pasten gewoon niet bij elkaar. We hadden andere verwachtingen van elkaar."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-ster betrokken bij joyride in auto vol juwelen

Na de break-up vindt Joan al snel de liefde bij Niek, bekend van De Bachelor, Mert blijft alleen achter. Totdat hij een tweede kans krijgt en terugkeert naar de villa. Daar valt hij voor de charmes van Sunita, alleen durft hij nog niet helemaal toe te geven aan zijn gevoelens. Hij stelt dan ook voor om in Nederland verder te kijken, als ze uit de bubbel zijn. Hij legt uit: "Ik wilde het eerst in Nederland uitzoeken met elkaar, omdat je daar jezelf bent. (…) Uiteindelijk hebben we gewoon normaal gedatet, maar zat er toch een bepaalde druk achter. De mensen verwachten toch iets."

"Uiteindelijk is het gewoon niet geworden wat het moest worden. Ik ga niet aan een dood paard trekken", aldus Mert. Een nieuwe liefde heeft de Love Island-ster nog niet, al staat hij er altijd voor open.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Populairste Love Island UK-koppel in verwachting van eerste kindje

Mert gaat in de podcast ook wat dieper in op het 'influencer zijn'. Dat hij bakken met geld verdient aan één post vindt de 22-jarige soms best 'oneerlijk'. "Ik plaats een foto en krijg dan een x bedrag daarvoor. En mijn ouders werken daar dan een hele maand voor. (…) Ik heb het heel makkelijk verdiend." Hij is dan ook enorm dankbaar voor de kansen die hij krijgt, maar zijn geluk zoekt hij niet in geld. Hoeveel hij precies krijgt voor een post op Instagram, daar wil hij niet over uitweiden.

Jotti en Cas mogen zich de winnaars noemen van het meest recente Love Island-seizoen, waarin ook Mert zijn opwachting maakt. Zij winnen 25.000 euro. Dít is wat zij daarmee doen:

Jotti en Cas onthullen plannen met Love Island-prijzengeld

04:56
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presentatrice Love Island UK keert volgend seizoen niet terug

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!