Amber Portwood Beeld © ANP

Teen Mom-ster Amber verliest voogdij over 4-jarig zoontje

14 oktober 2022 16:38

'Teen Mom'-ster Amber Portwood (32) heeft na een lange strijd de voogdij over haar 4-jarige zoontje James verloren. Dit meldt 'The U.S. Sun'. Uit gerechtelijke documenten blijkt dat de rechter dit in juli heeft besloten. Haar zoontje woont inmiddels in de miljoenenvilla van zijn oma, samen met Ambers ex Andrew Glennon.

"Ik ben er kapot van en diepbedroefd door deze uitkomst"

Er hebben verschillende factoren meegewogen in de beslissing van de rechter. Zo zou het boek van de Teen Mom-ster, waarin ze onder andere openhartig is over haar drugsverleden, een grote rol hebben gespeeld in het besluit. In haar boek So You're Crazy, Too? vertelt ze daarnaast over haar geschiedenis met huiselijk geweld en is ze openhartig over haar agressieproblemen. Dat de realityster tijdens de hoorzittingen moeite heeft om haar emoties onder controle te houden, is de rechter ook niet ontgaan.

Op Instagram reageert de realityster op dit grote verlies: 'Ik ben er kapot van en diepbedroefd door deze uitkomst. Ik heb zo hard gewerkt om mezelf te verbeteren en mijn relatie met mijn kinderen te verbeteren.' Ook vindt ze het niet eerlijk dat haar situatie uit het verleden een rol heeft gespeeld in het besluit: 'Hoewel ik altijd openhartig ben geweest over mijn drugsmisbruik in het verleden en problemen met mijn geestelijke gezondheid, moet een persoon de kans krijgen om zichzelf hiervan te verlossen en niet vast te zitten aan problemen uit het verleden.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Teen Mom-ster Leah verbreekt verloving na twee maanden

Naast dat Amber de voogdij over haar zoontje verliest, besluit de rechter ook dat haar ex samen met de peuter mag verhuizen naar Californië. Ze wonen inmiddels in Los Angeles, ruim 3000 kilometer van Ambers woonplaats Indiana vandaan. 

James woont daar op een nogal luxe locatie. Samen met zijn vader verblijft hij bij zijn oma, die op een groot landgoed woont. Haar grote herenhuis zou beschikken over een enorm zwembad, een spa en een pension. De woning zelf heeft vijf slaapkamers en vijf badkamers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

13-jarige zoon van Maci krijgt seksuele voorlichting via Teen Mom-afleveringen

Amber heeft naast James ook een dertienjarige dochter genaamd Leah uit de relatie met haar ex-verloofde Gary Shirley. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!