Imelda Staunton Beeld © ANP

Imelda Staunton hoopt The Crown-kijkers tevreden te stellen met rol

14 oktober 2022 17:19

Imelda Staunton (66) is volgende maand voor het eerst te zien als koningin Elizabeth in 'The Crown'. De actrice hoopt vooral dat de kijkers tevreden zullen zijn, nu de release van het vijfde seizoen dichterbij komt.

"Nu de release dichterbij komt, hoop ik dat het aan de verwachtingen van het publiek voldoet"

"Wat heel fijn is, is dat mensen zeggen: ik kijk er echt naar uit om haar in de rol van The Queen te zien", zegt Imelda in een persbericht van Netflix. "Nu de release dichterbij komt, hoop ik dat het aan de verwachtingen van het publiek voldoet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Crown massaal bekeken sinds overlijden koningin Elizabeth

In de vijfde reeks wordt de Britse koninklijke familie gevolgd tijdens de jaren negentig. Een periode waarin er destijds vooral veel aandacht was voor de huwelijksproblemen en latere scheiding van prins Charles en prinses Diana. Elizabeth Debicki, die laatstgenoemde speelt, zegt dat de vele oude beelden haar hebben geholpen met de voorbereiding op haar rol. "De jaren negentig waren het begin van de 24/7-nieuwscyclus en er werd steeds meer op video vastgelegd, dat heeft ongelooflijk veel materiaal opgeleverd waar we nu uit kunnen putten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix nog steeds op zoek naar vertolker prins Harry voor The Crown

In het vijfde en zesde seizoen is de cast voor het laatst gewisseld. Volgens Dominic West, die prins Charles gaat spelen, snappen de kijkers waarom steeds andere acteurs de leden van het koningshuis spelen. "Ik denk dat mensen heel goed begrijpen waarom de cast om de twee seizoenen moet worden gewisseld. Dit gaat niet om een imitatie, maar om de ontwikkeling van een karakter."

Alles wat je wil weten over het vijfde seizoen The Crown

05:39

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!