Elise Schaap won de prijs voor beste acteur. Beeld © ANP

Elise Schaap 18 jaar met Wouter: 'Humor is heel belangrijk'

17 oktober 2022 18:06

Elise Schaap (40) heeft al achttien jaar lang een relatie met ex-soapie Wouter de Jong (41). In de nieuwe 'LINDA.' verklaart ze waarom het na al die jaren nog steeds zo ontzettend goed gaat.

"Dat is het meest onromantische wat je je kunt voorstellen"

Elise is in het nieuwe nummer in gesprek met talkshowhost Khalid Kasem. Aan hem vertelt ze: "Wel grappig dat wij allebei dus partners hebben die onze hele reis hebben meegemaakt. En wij die van hen. Wat betekent dat je wel echt met elkaar moet kunnen meebewegen, geïnteresseerd moet blijven in wat de ander doet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elise Schaap schittert in trailer boekverfilming Stromboli van Saskia Noort

Khalid geeft aan dat de relatie tussen hem en zijn vrouw goed gaat, doordat ze 'allebei in beweging zijn' en daardoor 'inspiratie van buiten mee naar huis nemen'. Elise kan dat beamen. "Dat is bij ons ook een sleutel. En humor, héél belangrijk."

Toch is Elise na al die jaren niet voor het huwelijk gegaan. "Mijn vriend en ik hebben bijvoorbeeld een geregistreerd partnerschap: dat is het meest onromantische wat je je kunt voorstellen. Die ambtenaar probeerde er nog wat van te maken, begon met ‘neem jij, Elise’. Ik zei direct dat-ie dat gedeelte mocht overslaan, want het was verre van een trouwerette. Ik ben misschien toch een iets te botte Rotterdammer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elise Schaap scoort rol in boekverfilming vriend Wouter de Jong

Elise en Wouter hebben een dochter, Ava. Samen zijn ze onlangs op vakantie geweest, maar daar wordt de actrice geconfronteerd met haar bekendheid. "Afgelopen zomer zijn mijn vriend Wouter en ik met onze dochter een maand in Frankrijk geweest, van plek naar plek. In van die leuke bungalowparken met een gezamenlijk zwembad, zodat Ava ook vakantievriendjes kon maken. Ik vind het dan lastig dat er toch mensen zijn die me stiekem gaan filmen. Really? Dan moet ik even tot tien tellen."

Wouter de Jong staat doodsangsten uit door Elise Schaap

02:00

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!