Beeld © ANP

Jury in zaak Danny Masterson gescreend op Scientology-kennis

18 oktober 2022 07:52

Potentiële juryleden in de verkrachtingszaak van acteur Danny Masterson (46) worden gescreend op hun kennis over de Scientology-kerk. Dat meldt het Amerikaanse vakblad 'Variety'. Dinsdagochtend (lokale tijd) wil de rechtbank een jury hebben uitgekozen.

"Scientology is geen partij in deze zaak, maar u zal er wel veel over horen"

Danny, bekend van de tv-serie That '70s Show, wordt verdacht van drie verkrachtingen. De acteur en zijn drie vermeende slachtoffers zijn - of waren ten tijde van de verkrachting - aanhanger van de Scientology-kerk. De advocaat van de aanklagers, die inmiddels geen lid van de kerk meer zijn, wil graag dat leden van de jury kennis hebben van het geloof zodat zij goed kunnen oordelen in de zaak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

That 70's Show-acteur Danny Masterson zegt onschuldig te zijn

"Scientology is geen partij in deze zaak, maar u zal er wel veel over horen", aldus Philip Cohen. "Als u sterk in uw eigen religie gelooft - of juist sterk tegen andere geloven bent - gaat dat wel een probleem zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny Masterson van That 70's Show aangeklaagd voor verkrachting

De Scientology-leer is gebaseerd op het boek 'Dianetics' uit 1950 van schrijver L. Ron Hubbard. Het geloof zegt dat de mens een onsterfelijke, spirituele ziel is in een fysiek lichaam. Scientology-aanhangers geloven dat de mens aangeboren, maar onderdrukte, krachten en eigenschappen heeft die alleen kunnen worden herwonnen als het wordt gezuiverd van 'ongewenste gedragspatronen en ongemakken'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

That '70s Show-acteur Danny Masterson wil van misbruikzaak af