Kluun Beeld © ANP

Dochter Kluun heeft Komt Een Vrouw Bij De Dokter nooit gelezen

18 oktober 2022 15:46

Voor Kluun (58) is het boek 'Komt Een Vrouw Bij De Dokter' zijn grote doorbraak: hij is in één klap een bekende schrijver, maar tegelijkertijd ook de meest gehate man van Nederland. In het boek vertelt hij namelijk hoe hij zijn destijds terminaal zieke vrouw bedriegt. Hun dochter Eva heeft het boek nooit willen lezen, vertelt hij in de podcast '30 Minuten Rauw' van Ruud de Wild (53).

"Op het moment dat ik over Stijn en Carmen lees, is het net alsof ik dat met heel Nederland moet delen"

In het boek Komt Een Vrouw Bij De Dokter gaat het hoofdpersonage Stijn vreemd terwijl zijn vrouw Carmen kanker heeft. Het boek is gebaseerd op het leven van Kluun, die destijds zijn doodzieke vrouw Judith bedriegt. Judith en Kluun krijgen samen een dochtertje Eva, maar Judith krijgt niet de kans om haar te zien opgroeien omdat ze overlijdt aan kanker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kluun-bestseller Komt een vrouw bij de dokter naar theater

Het boek wordt in 2003 uitgebracht en is meteen een grote hit. Het wordt zelfs verfilmd met Barry Atsma en Carice van Houten in de hoofdrollen. Dochter Eva heeft het boek tot op de dag van vandaag niet gelezen, vertelt Kluun aan Ruud. Op de vraag van Ruud of hij het boek expres al die tijd van haar heeft weggehouden, reageert Kluun ontkennend. "Nee, ze wil het gewoon niet lezen." Ook als de film een keer op televisie komt en ze toevallig samen zijn die avond, wil ze die niet zien. "Ik zei toen: zullen we kijken? Maar Eva zei: nee, doe maar niet, pap."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anne verbrak relatie voor Kluun: 'Wilde m'n vriend niet bedriegen'

Het boek komt volgens Kluun voor haar te dichtbij. "Eva zegt: 'Ik weet hoeveel jij van mijn moeder hebt gehouden', en zij noemt Nathalie, mijn ex-vrouw, ook mama. ‘En ik weet ook dat mama en jij een verhouding hebben gehad, en ik heb daar vrede mee. Maar voor de rest: ik wil het verhaal dat ik ken van mijn moeder, en het dagboek van mijn moeder, dat wil ik voor mij houden. Op het moment dat ik over Stijn en Carmen lees, is het net alsof ik dat met heel Nederland moet delen.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kluun valt in de prijzen met zelfingesproken boek

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!