Glennis Grace: 'Ik heb hem een duw in het gezicht gegeven'

02:37

Glennis Grace doet voor het eerst haar verhaal: 'Heb niet gevochten'

18 oktober 2022 23:15

Glennis Grace (44) vertelt in 'Jinek' voor het eerst haar verhaal nadat ze afgelopen februari in opspraak komt vanwege een ruzie in een supermarkt van de Jumbo in Amsterdam.

"Dit is voor mij zo'n belangrijke dag"

De zangeres wordt tijdens de uitzending geconfronteerd met alle berichtgeving rondom het incident. Ze vertelt dat ze niet had verwacht dat het 'zoveel media zou aantrekken'. Dat ze vanavond aanschuift bij Jinek en voor het eerst uitgebreid haar verhaal doet, is haar daarom niet in de koude kleren gaan zitten: "Dit is voor mij zo'n belangrijke dag. Spannend ook." De zangeres legt uit waarom ze juist nu haar verhaal wil delen: "Ik zit hier in eerste instantie niet om zelf het slachtoffer te zijn. En ten tweede om nogmaals mijn spijt te betuigen aan alle slachtoffers." 

Ook wil Glennis het een en ander rechttrekken, vertelt ze. "Er zijn heel veel onwaarheden verteld in de media. Ik zit hier niet voor mijn plezier, maar wel om het een en ander duidelijk te maken." Toch vindt de zangeres het confronterend dat het incident zoveel aandacht heeft gekregen. "Het is vanwege mijn naam een groot ding geworden. Ik verdien echt niet de schoonheidsprijs, maar het is zo groot geworden dat er elke dag op tv wel iets over mij werd verteld." Nu ze terugkijkt op de situatie noemt ze het een 'nachtmerrie'.

Glennis legt uit dat haar zoon Thony op de betreffende dag met een bebloed gezicht thuiskomt van boodschappen doen. Hij zou een elektrische sigaret gerookt hebben in de winkel, waarop hij de zaak werd uitgeduwd. Thony zou daarop met zijn gezicht tegen een rek gevallen zijn, zo vertelt ze. De zangeres gaat naar de supermarkt toe om verhaal te halen, maar voelt zich niet serieus genomen en geeft daarop een personeelslid 'een duw in het gezicht'. Gevochten heeft Glennis naar eigen zeggen niet, maar is er wel sprake van 'veel rond aan het rennen achter elkaar'. Dat duurt ongeveer vier minuten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis Grace schuift aan in Jinek om verhaal te doen

Ondanks dat de zangeres volhoudt niet gevochten te hebben, houdt ze er wel rekening mee dat zij en haar zoon schuldig worden bevonden. "Ik hoop dat we eruit komen met z'n allen en ik hoop dat het gewoon goedkomt uiteindelijk. Dat ik dit uiteindelijk achter me kan laten en verder kan met leven."

Glennis heeft naar eigen zeggen niemand bedreigd. "Ik ben moeder, ik wil mijn kind niet zo zien. Het is onwijs uit de hand gelopen, wat absoluut niet de bedoeling was", vertelt ze. Glennis zegt dat ze graag contact zou hebben gehad met de betreffende personeelsleden van de supermarkt, maar die hadden daar geen behoefte aan. "Ik zit hier niet mezelf te verdedigen. Ik begrijp heel goed wat mensen gevoeld hebben, het is verschrikkelijk."

De Jumbo is van te voren gebeld door het team van Jinek om te vertellen dat Glennis aanschuift in de uitzending van vanavond. De supermarkt wil echter niets kwijt over het incident. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis Grace woedend op Yvonne Coldeweijer na 'juice' over zoon

Glennis wordt verdacht van bedreiging, openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade. Na het incident heeft ze drie dagen vastgezeten op het politiebureau. De zangeres staat op woensdag 26 oktober voor de rechter in Amsterdam.

Er is besloten door de officier van justitie om naast Glennis ook zes andere personen te dagvaarden. Hieronder vallen twee minderjarige verdachten. Deze staan op 27 oktober voor de kinderrechter. De inmiddels 16-jarige zoon van Glennis wordt na het incident ook aangehouden. Mogelijk is hij een van die twee verdachten. 

Bekijk hier een deel van het gesprek: 

Glennis Grace: 'Ik voelde mij de meest gehate vrouw van Nederland'

00:45

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!