Peter Gillis Beeld © ANP

Peter Gillis maakt bezwaar tegen dwangsom van gemeente

19 oktober 2022 15:44

'Massa is Kassa'-ster Peter Gillis (60) heeft bezwaar gemaakt tegen de aan hem opgelegde dwangsom van een miljoen euro. De ondernemer, die een realitysoap heeft op SBS, kreeg de straf door de gemeente Peel en Maas opgelegd vanwege het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op Oostappen Vakantiepark De Berckt in Baarlo, niet ver van Venlo.

De onafhankelijke bezwaarschriftencommissie van de gemeente heeft Peters bezwaarschrift in behandeling genomen en hem twee weken de tijd gegeven om het bezwaarschrift te onderbouwen. Daarna zal de commissie een hoorzitting plannen, waarin Oostappen Vakantiepark De Berckt en het college van burgemeester en wethouders (B&W) gehoord worden. Vervolgens brengt de commissie een advies uit aan B&W, dat daarop een beslissing over het bezwaar neemt. Tegen deze beslissing kan Peter beroep instellen bij de rechtbank.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zaak Peter Gillis en gemeente Asten voor Raad van State

Een woordvoerder van de gemeente liet desgevraagd weten dat er nog geen datum voor de hoorzitting is geprikt. Hij zei te verwachten dat de zitting wel nog dit jaar zal zijn.

‘Misbruikzaak Peter Gillis komt niet voorbij in Massa is Kassa’

04:28
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-over Frank Lammers haalt mishandelingszaak Peter Gillis aan

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!