Hans Kazàn Beeld © ANP

Stichting Hans Kazàn gaat Oekraïense kinderen leren goochelen

21 oktober 2022 08:00

De stichting Magic Care, waar Hans Kazàn (69) ambassadeur van is, gaat duizend Oekraïense kinderen leren goochelen. Dat heeft de illusionist vrijdag laten weten. De stichting heeft duizend goocheldoosjes ontwikkeld voor Oekraïense kinderen, met een Oekraïense handleiding. Het is de hoop van de organisatie dat deze geste de kinderen helpt 'afleiden, ontspannen en positieve ervaringen te geven'.

"Onze goochelaars worden specifiek getraind om met deze doelgroep om te gaan"

De speciale actie is opgezet ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van Magic Care. De basisgedachte van de door vrijwilligers gerunde stichting is dat kinderen meer zelfvertrouwen kunnen krijgen door te leren goochelen. Magic Care werkt veel samen met ziekenhuizen, Oranjehuizen, Villa Pardoes en diverse stichtingen om kwetsbare kinderen te benaderen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hans Kazàn verrast door aandacht toen hij ziek was: 'Heeft me ontroerd'

De Oekraïense kinderen worden benaderd via scholen waar de nieuwkomers zijn geplaatst en azc's, laat voorzitter Marlies Greve van Magic Care weten. Vrijwilligers van de stichting brengen de dozen en geven de kinderen in groepjes een goochelles. "In de doosjes zitten speciale trucjes die makkelijk aan te leren zijn", aldus Marlies. "Onze goochelaars worden specifiek getraind om met deze doelgroep om te gaan. Meestal hebben de kinderen een lage frustratietolerantie door al wat zij hebben meegemaakt. Het krijgen van een succeservaring voor het opbouwen van het zelfvertrouwen is enorm belangrijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hans Kazàn voelt zich 'uitstekend' en gaat weer aan de slag

Na de workshop mogen de kinderen de goocheldoosjes meenemen.

Hans Kazàn had vreselijke periode: 'Onzekerheid was het ergst'

02:23

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!