Anthony Rapp (rechts) Beeld © ANP

Anthony Rapp reageert op verloren rechtszaak tegen Kevin Spacey

21 oktober 2022 10:23

De civiele rechtszaak die Anthony Rapp tegen acteur Kevin Spacey (63) had aangespannen, was volgens hem 'onderdeel van een grotere beweging om op te staan tegen seksueel geweld'. Dat schreef Anthony in een verklaring naar aanleiding van zijn verlies in de zaak.

"Ik beloof te blijven werken voor inspanningen om ervoor te zorgen dat we kunnen leven en werken in een wereld die vrij is van seksueel geweld van welke aard dan ook"

Anthony beweerde als 14-jarige door Kevin te zijn belaagd, die toen 26 jaar oud was. Anthony kreeg donderdag van de jury echter geen gelijk tijdens een proces in New York. In de verklaring die hij op Twitter deelde, reageerde Anthony niet expliciet op de uitkomst van de zaak. Hij zei wel dankbaar te zijn voor de kans om zijn zaak voor een jury te laten horen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey wint slag rond aantijgingen seksueel misbruik

'Ik beloof te blijven werken voor inspanningen om ervoor te zorgen dat we kunnen leven en werken in een wereld die vrij is van seksueel geweld van welke aard dan ook', voegde hij daaraan toe. Hij hoopt daarnaast dat slachtoffers hun verhalen blijven vertellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kevin Spacey blijft seksueel wangedrag ontkennen tijdens rechtszaak

De rechtszaak tegen tweevoudig Oscarwinnaar Kevin Spacey is niet de enige waarin de acteur wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Volgend jaar moet de acteur voor de rechtbank in Londen verschijnen voor seksueel misbruik in vijf andere zaken.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!