André Hazes en René van der Gijp Beeld © ANP/SBS6/Vandaag Inside 20 oktober 2022

René van der Gijp laat zich uit over docu André Hazes: 'Vader draait zich om in zijn graf'

21 oktober 2022 13:22

Nu de documentaire van André Hazes (28) uit is gekomen, lijken de talkshowtafels het over niets anders meer te hebben. Ook bij 'Vandaag Inside' is de Hazes-telg onderwerp van gesprek.

“Hij trok het hele leven niet"

René van der Gijp gebruikt het moment aan tafel om terug te blikken op de avonturen met André Hazes senior. Zo vertelt hij over de keren dat hij is gaan varen met de inmiddels overleden volkszanger. Dit ging altijd gepaard met flink wat drank en diepe gesprekken. “Over dat hij twee van zijn kinderen nooit zag (uit een eerdere relatie, red.), geen contact meer had met zijn broer. Daar kon hij altijd enorm om huilen.” Volgens René zou dit de reden zijn achter zijn toenmalige drankprobleem. "Ik zuip niet voor niks", aldus de volkszanger. “Hij trok het hele leven niet. Het optreden niet. Hij trok zijn gezin niet. Zijn kinderen niet. Hij trok het niet. (...) Als hij maar zat ophad, ging het wel. Dan mocht het kind 's avonds schreeuwen aan tafel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachte mislukte overval René van der Gijp beroept op zwijgrecht

Volgens Heleen van Royen, die ook aan tafel zit, zijn er veel gelijkenissen tussen André Hazes junior en zijn vader. Dit is ook terug te zien in zijn documentaire. “De angsten, het wegdrinken, niet goed met het gezin om kunnen gaan", somt ze op. Volgens René zou het de volkszanger veel pijn doen als hij zou zien hoe het nu met zijn familie gaat. "Als ik dan nu zie dat die moeder en dochter rollend over straat gaan, denk ik: die man zal zich omdraaien in zijn graf.”  Hij legt uit dat familie namelijk alles voor hem betekende: "Het liefst had ‘ie alles bij elkaar. Ook de kinderen die hij met zijn ex had. Maar dat kon niet. Die wilde niet, die wilde niet."

Bekijk de aflevering van Vandaag Inside hier terug of kijk iedere werkdag rond 21.30 uur live naar de uitzending op SBS6. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

René van der Gijp: 'Aanbieding gekregen om Khalid & Sophie over te nemen'

Rob Goossens: 'André Hazes heeft zichzelf schop onder de kont gegeven'

02:04

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!