Angelina Jolie Beeld © ANP

Angelina Jolie scoort rol als operazangeres in nieuwe film

22 oktober 2022 00:00

Angelina Jolie (47) heeft een nieuwe rol te pakken. De actrice gaat de rol van operazangeres Maria Callas vertolken, zo meldt het Amerikaanse entertainmentplatform 'The Hollywood Reporter' vrijdagavond.

"Ik neem de verantwoordelijkheid voor het naspelen van Maria’s leven en haar nalatenschap zeer serieus"

Het is een rol in de nieuwe film van Pablo Larraín. Hij maakte eerder ook de film Spencer, over de Britse prinses Diana. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor het naspelen van Maria’s leven en haar nalatenschap zeer serieus", zegt Angelina over haar nieuwe rol. "Ik zal er alles aan doen om de uitdaging aan te gaan. Pablo Larraín is een regisseur die ik al lang bewonder. De kans krijgen om meer van Maria's verhaal met hem te vertellen, en met een script van Steven Knight, is een droom."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie en Dua Lipa spreken steun uit voor protesten in Iran

De film Maria vertelt het 'onstuimige, mooie en tragische verhaal' van de Amerikaans-Griekse operazangeres en speelt zich af tijdens de laatste dagen van haar leven in Parijs. Zo had ze een liefdesrelatie met Aristoteles Onassis, maar die verliet haar voor Jackie Kennedy. De zangeres overleed in 1977 in Parijs.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Angelina Jolie: 'Brad heeft mij en mijn kinderen ooit mishandeld'

'Angelina Jolie klaagt ex Brad Pitt aan voor mishandeling'

03:54