Camerabeelden spreken verhaal van Glennis volledig tegen

09:36

Glennis Grace speelde sleutelrol bij geweldsgolf in Jumbo

25 oktober 2022 18:35

Glennis Grace (44) speelde een sleutelrol bij de grove mishandeling in de Jumbo afgelopen februari. Dat melden bronnen rondom het onderzoek exclusief aan RTL Boulevard. De zangeres deelde de eerste klap uit in de Jumbo, waarna er een golf van geweld losbarstte die zich richtte op medewerkers van de supermarkt in de Amsterdamse Jordaan.

"Wat er op de beelden te zien is komt morgen aan de orde en dat willen wij graag morgen duiden in de zittingszaal"

De 44-jarige zangeres, die in het echt Glenda Batta heet, meldde zich even voor negen uur ’s avonds bij de supermarkt na een incident met haar zoon eerder op de avond. Die deed met een vriend boodschappen en werd door een medewerker van de Jumbo naar buiten geleid toen hij een elektronische sigaret stond te roken bij de kassa.

Nadat de tiener door een andere ingang weer naar binnen was gekomen, werd hij nogmaals naar buiten geleid. Voordat de jongen buiten was, gooide hij een winkelmandje naar het personeel, zo zou duidelijk te zien zijn op camerabeelden. Doordat een medewerker hem vervolgens met lichte dwang richting de uitgang wilde duwen, haakte de zoon van Glennis met zijn voet achter de deur en kwam hij ten val. Daarbij verloor hij zijn schoen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marc-Marie Huijbregts na interview Glennis Grace: 'Ze kwam kwaad uit de vagina'

Eenmaal opgestaan gaf de zoon van de zangeres met zijn vuist de medewerker een klap op het hoofd, zo zou ook op de beelden te zien zijn. Even was er nog een discussie bij de uitgang van de supermarkt, waarbij de zoon van Glennis nogmaals één van de medewerkers een vuistslag op het hoofd gaf. Kort daarna vertrokken de twee, rond half acht.

Een klein anderhalf uur later arriveerde Glennis met de auto bij de supermarkt. Volgens bronnen rond het onderzoek, die weet hebben van videobeelden van het incident, stonden drie andere verdachten haar al op te wachten voor de Jumbo. De groep splitste zich vervolgens op en ging via twee ingangen de supermarkt in op zoek naar personeel.

Twee personeelsleden werden ingesloten door Glennis en één van de andere verdachten in een klein kantoortje. Na een korte woordenwisseling sloeg de zangeres één van de personeelsleden op het hoofd met een halfgeopende vuist. De andere medewerker werd aan zijn hoofd het kantoor uitgesleurd en mishandeld door leden van de groep. Ook een derde medewerker die te hulp schoot kreeg klappen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rob Goossens: 'Glennis Grace heeft alleen maar domme beslissingen genomen'

Glennis gaf de medewerker in het hokje ook nog een knietje, zo melden de goed ingevoerde bronnen aan deze site. Vervolgens begon een achtervolging door de supermarkt, waarbij de groep van Glennis jacht maakte op de winkelmedewerkers.

Eén van de personeelsleden trok een kar met karton om, om zo te ontkomen aan zijn belager. Een ander moest een vliegende trap in het gezicht incasseren, en werd later door drie man aangevallen terwijl hij op de grond lag. De toenmalige vriend van Glennis zette zijn knie op de borst van de man en gaf hem een vuistslag in het gezicht. Bijna alle gebeurtenissen in de supermarkt zijn haarfijn vastgelegd door beveiligingscamera’s, die zijn toegevoegd aan het strafdossier.

Na de vechtpartij, die nog geen tien minuten duurde, verliet de groep de supermarkt. Nadat buiten afscheid was genomen, met een boks of een kus, stapte de zangeres weer in de auto en reed weg. Nog diezelfde avond zou ze worden aangehouden en worden vastgezet op het politiebureau.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Glennis Grace doet voor het eerst haar verhaal: 'Heb niet gevochten'

De zangeres verklaarde later tegenover de politie dat ze naar de supermarkt was gegaan omdat haar zoon zou zijn aangevallen door vier medewerkers en daarbij gewond was geraakt aan zijn gezicht en hand. Volgens Glennis was ze uitgelachen door het winkelpersoneel nadat ze verhaal kwam halen. Ze heeft verklaard dat het niet haar intentie was om de situatie uit de hand te laten lopen, ook keurt ze niet goed dat er door de medeverdachten geweld werd gebruikt.

Glennis en vier andere verdachten verschijnen woensdag voor de rechtbank in Amsterdam, waar drie rechters zich zullen buigen over de zaak. De zangeres wordt verdacht van openlijke geweldpleging in vereniging, mishandeling met voorbedachten rade en bedreiging. Naast Glennis staat ook haar 27-jarige ex-vriend terecht, samen met twee 20-jarige Amsterdammers en een man van 50 uit Loenen aan de Vecht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

OM klaagt Glennis Grace ook aan voor bedreiging

Donderdag moeten twee minderjarige verdachten zich verantwoorden bij de Amsterdamse kinderrechter. Het gaat om de zoon van de zangeres en zijn vriend. Die zitting zal vanwege de leeftijd van de jongens achter gesloten deuren plaatsvinden.

Het Openbaar Ministerie wilde niet reageren op de zaak. De advocaat van Glennis Grace, Kerem Canatan, laat weten: "Wat er op de beelden te zien is komt morgen aan de orde en dat willen wij graag morgen duiden in de zittingszaal." Ook de advocaat die de slachtoffers bijstaat laat weten dat hij zijn reactie bewaart voor op de zitting.

Rob Goossens: 'Zoon Glennis Grace is gewoon een klotejoch'

02:08

In De BLVD Podcast hebben Luuk Ikink en Rob Goossens het over het interview dat Glennis in talkshow Jinek deed. Luister hieronder naar de podcast.

Auteurs: Jermaine Ellenkamp en Sander Knura.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!