Beeld © ANP

Flea (Red Hot Chili Peppers) rouwt om overleden drummer

31 oktober 2022 02:00

Flea (60), bassist van de band Red Hot Chili Peppers, heeft op social media stilgestaan bij het overlijden van drummer D.H. Peligro. De Amerikaan overleed vrijdag op 63-jarige leeftijd na een val in zijn huis, volgens de politie.

"Ik zag je in 1981 en ik werd totaal omvergeblazen door je power en je roekeloosheid"

In zijn post op Instagram noemde Flea Peligro, die eigenlijk Darren Henley heet, grappig, aardig en de meest rockende drummer. 'Ik ben zo dankbaar voor onze tijd samen', schrijft de bassist. Volgens Flea is Peligro een belangrijk deel van de geschiedenis van Red Hot Chili Peppers.

Flea herinnert de eerste keer dat hij Peligro zag spelen toen hij drummer was bij Dead Kennedys, een Amerikaanse punkband met zanger Jello Biafra als boegbeeld. 'Ik zag je in 1981 en ik werd totaal omvergeblazen door je power en je roekeloosheid.' In 1986 ging Dead Kennedys uit elkaar. Vlak daarna dook Peligro op bij Red Hot Chili Peppers als vervanger van drummer Jack Irons. De samenwerking werd geen succes; al na acht maanden werd de in St. Louis geboren drummer ontslagen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voormalig Red Hot Chilli Peppers-drummer D.H. Peligro overleden

Peligro kwam aan het begin van deze eeuw weer terug bij Dead Kennedys. Hij deed mee aan de reünie en zou tot aan zijn dood bij de band blijven.