Beeld © ANP

Quote 500 opnieuw verschenen: dit zijn de rijkste sterren van Nederland

1 november 2022 06:00

Niet alle (bekende) Nederlanders hebben moeite om die extra hoge gas- en energierekening te betalen. De jaarlijkse Quote 500 is weer verschenen en daarmee scheiden we het kaf van het koren. Welke bekende koppen hebben écht wat te makken?

Marcel Boekhoorn

De rijkste bekende Nederland in het lijstje is terug te vinden op nummer twaalf. Daar prijkt Marcel Boekhoorn met een vermogen van 2,3 miljard euro. Hij is een ondernemer en investeerder. Zo is Marcel onder meer eigenaar van Ouwehands Dierenpark. Zijn fortuin vergaarde hij onder andere met de aan- en verkoop van Telfort. 

John de Mol

Mediatycoon John de Mol is met zijn 2 miljard euro terug te vinden op plek 22, waarmee hij vier plekken zakt ten opzichte van 2021. Waar John de Mol rijk mee is geworden? Met het ontwikkelen van succesvolle tv-formats als Big Brother en The Voice. Zo zie je maar dat ideeën uit het verleden veel waard zijn, gezien recent succes is uitgebleven.

Joop van den Ende

Een andere media-grootheid, Joop van den Ende, staat op plek 29. Joop zou zo'n 1,6 miljard euro waard zijn. De beste man vergaarde vier jaar geleden een groot deel van zijn vermogen met de verkoop van zijn theaterproductiehuis Stage Entertainment aan een Amerikaans mediabedrijf.

Mabel van Oranje-Nassau

Ook Mabel van Oranje-Nassau boert goed. Zij staat op plaats 68, achttien plekken lager dan een jaar geleden. Haar vermogen is volgens Quote 680 miljoen euro. Zij heeft haar gespekte bankrekening volgens het blad verkregen door een 'klein belang in Adyen', waar haar wijlen echtgenoot prins Friso ooit een paar miljoen euro in investeerde.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zó immens rijk is Mabel van Oranje

Reinout Oerlemans

Reinout Oerlemans hoeft zich evenmin zorgen te maken over de stijgende gasprijzen. Met de 210 miljoen euro die hij op zijn rekening ziet staan, staat hij op de 268ste plaats. Dat is lager dan vorig jaar (plek 244).

Tijs Verwest

Tijs Verwest? Wie is Tijs Verwest? Je kent hem onder de artiestennaam Tiësto. De dj staat al jarenlang aan de top van de internationale muziekwereld en met een stabiel gehouden vermogen van 180 miljoen euro lijkt daar niet snel verandering in te komen. Hij staat op plek 319, twee posities lager dan een jaar geleden.

Bernhard van Oranje-Nassau

De tweede Oranje in de lijst. Je zou haast denken dat het je wat oplevert, zo'n achternaam. Pandjesprins Bernhard is nieuw in de lijst en bekleedt plek 481. Dat doet hij met een geschat vermogen van 125 miljoen euro.

Max Verstappen

Met de vijfhonderdste plek in de Quote 500 is Max hekkensluiter van het illustere rijtje: iets wat hem op de racebaan nou nooit overkomt. De tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is overigens ook de jongste persoon ooit in de Quote 500. Tot nu toe heeft hij 120 miljoen euro bij elkaar geracet.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Reinout Oerlemans: 'Komt nooit meer goed tussen mij en John de Mol'

Als familie staan de Van Oranjes op de elfde plaats in de lijst van de vijftig rijkste families. Hun totale vermogen wordt geschat op 1,2 miljard euro. De rijkste persoon in de Quote 500 is de Heineken-erfgename Charlene de Carvalho-Heineken. Zij is 12,8 miljard euro waard.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!