Mart Hoogkamer Beeld © ANP

Mart Hoogkamer slaat terug na ophef vanwege optreden I Want Your Song

31 oktober 2022 18:06

Mart Hoogkamer (24) gaat flink over de tong sinds zijn optreden in 'I Want Your Song' zaterdagavond. De zanger zegt eerder die week op doktersadvies concerten af vanwege ziekte. Nu reageert zijn management in een statement op 'speculatieve' berichten hierover.

"Mart kijkt uit naar beterschap en betere tijden om de voorstellingen in te halen"

Dat Mart ondanks de gecancelde concerten zaterdagavond wel optreedt in I Want Your Song, zorgt voor wat verbolgen reacties. In het statement legt Marts management de gemaakte afwegingen 'na een week ziekte' uit.

"De tournee Met een lach en een traan is zijn allereerste tournee, waarbij hij een 2,5 uur durende performance op het podium brengt. Bij start van de tournee werd duidelijk dat de inspanningsbelasting in combinatie met de planning, onvoorzien, niet juist bleek. Om de fans allemaal een gelijkwaardige beleving te gunnen, die niet minder dan honderd procent mocht zijn, is besloten een aantal voorstellingen te verplaatsen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mart Hoogkamer kiest Mijn oranje hart als WK-lied

Waarom Mart dan toch wel zingt in I Want Your Song? "Een langdurige belasting van een aangetaste stem kan langetermijngevolgen hebben. De hoeveelheid zang van Mart in het programma werd beperkt", zegt het statement hierover. "Op die basis en afgewogen professioneel advies werd de mogelijkheid tot medewerking getoetst en akkoord bevonden."

"Door de onhandige samenloop van gebeurtenissen en het onterecht gelijkstellen van inspanningen wordt er een indruk gecreëerd, dat er andere redenen zouden zijn", vervolgt het statement. "Mocht deze indruk zijn ontstaan, dan vertrouwen we erop, dat deze toelichting dit heeft weggenomen. Mart kijkt uit naar beterschap en betere tijden om de voorstellingen met veel plezier te kunnen inhalen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mart Hoogkamer en Donnie grote winnaars Buma NL Awards

Mart kampt al een tijdje met stemproblemen en dat brengt de nodige frustraties met zich mee. We spraken de zenuwachtige zanger erover: 

Mart Hoogkamer kampt met stemproblemen bij première theatertour

02:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!