Monique Westenberg Beeld © ANP

Monique Westenberg heeft kinderwens naast zich neergelegd

1 november 2022 11:40

Monique Westenberg (44) is na haar relatie met André Hazes (28) langzaam weer toe aan een nieuwe liefde. In 'Beau Monde' vertelt ze dat er 'vast een nieuwe man' in haar leven zal komen. Een tweede kindje zal er hoogstwaarschijnlijk niet meer komen. "Inmiddels heb ik er vrede mee dat het bij één zoon blijft."

"André was mijn grote liefde, dat gevoel is niet in één keer weg"

Hoewel André en Monique al een tijdje uit elkaar zijn, vertelt Monique dat ze nog steeds elkaars grote liefde zijn. Toch zal het niet gaan werken tussen de twee: "Er is te veel gebeurd en we hebben een ander toekomstperspectief. Ik ben op de helft van mijn leven en wil die tweede helft gewoon rust voelen en het fijn hebben. We houden van elkaar, maar ik denk dat de vorm die we nu hebben gevonden - als papa en mama - ons alle drie veel meer brengt."

Om die reden weet Monique dat ze in de toekomst beiden een andere liefdespartner zullen vinden. “Ik gun mezelf wel een leuke nieuwe partner, en ik gun het André ook; iemand bij wie we stabiliteit, veiligheid en rust vinden." De afgelopen periode was ze er echter zelf niet zo mee bezig: "Om eerlijk te zijn, stond mijn hoofd daar gewoon nog niet naar. Er was geen ruimte, ik stond lange tijd in de overlevingsstand. En daarnaast was André mijn grote liefde, dat gevoel is niet in één keer weg." 

Nu het wat rustiger is in Moniques hoofd is er binnenkort misschien toch plaats voor een nieuwe vlam. "Nu denk ik weleens: oké, er zal in de toekomst vast een andere man in mijn leven komen." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

André Hazes en Monique Westenberg gespot bij juwelier in Thailand

Toch staat ze niet te springen om te gaan daten, omdat ze bang is voor alle media-aandacht. "Hoe moet ik gaan daten? Zie je mij al ergens op een terras zitten met iemand? Dan staan er meteen foto’s met enorme koppen in de roddelbladen. Ik krijg niet eens de kans om kennis te maken met een man." Dat ze eerst met 'drie verschillende personen' moet daten om 'erachter te komen wie leuk is', stelt haar ook niet gerust: "Dan staan er al drie foto’s van mama met een vreemde vent in de bladen, dat wil ik niet voor onze zoon.” 

Mocht het gebeuren dat zowel Monique als André in een nieuwe relatie zit, dan hoopt ze dat iedereen goed met elkaar overweg kan: "Dat we het dan ook leuk met elkaar kunnen hebben, zoals ik bij mijn ouders en hun nieuwe partners heb gezien. Dat wil ik ook voor onze zoon." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Westenberg deelt foto's van Disney-weekend met André

Nu Monique en André uit elkaar zijn, heeft ze naast hun toekomst samen ook haar kinderwens moeten opgeven. “Het heeft grote impact op me gehad om die ineens naast me neer te moeten leggen, omdat we midden in het proces zaten toen André wegging. Inmiddels heb ik er vrede mee dat het bij één zoon blijft, daar ben ik al ontzettend dankbaar voor." Naast haar 'heerlijke, vrolijke, grappige en leergierige kind' heeft ze ook twee honden die ze als haar kinderen beschouwt. En, aldus Monique: "Wie weet kom ik wel een leuke man tegen die zelf vader is.”

Monique duikt op in trailer langverwachte documentaireserie André Hazes

01:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!