Monique Westenberg Beeld © ANP

Monique Westenberg sneert naar juicekanalen: 'Hebben zelf behoorlijke issues'

2 november 2022 07:56

Het leven van Monique Westenberg (44) is door het zoontje dat ze samen met André Hazes (28) heeft voor altijd verbonden aan dat van de volkszanger. En dus is iedere scheet die ze laten voer voor de media, waaronder de juicekanalen. In een interview met 'Beau Monde' vertelt Monique hoe ze naar deze nieuwe vorm van roddeljournalistiek kijkt. "Als je zo lelijk kunt doen over anderen, denk ik dat je zelf behoorlijke issues moet hebben", zegt ze.

"Diegene heeft zelf waarschijnlijk geen kinderen en beseft niet hoe heftig de reacties kunnen zijn"

Monique zegt zelf niet te kijken op de juicekanalen. Wel krijgt ze vaak doorgestuurd wat er over haar gezegd wordt. "Ik verwonder me er wel over", geeft ze toe. Naar eigen zeggen krijgt Moon wel eens het verwijt dat ze de media opzoekt. "Maar als er iemand is die nooit de media heeft opgezocht, ben ik het. Ik post wel op social media, dat is mijn leven, maar ik zeg helemaal niets." De ex van Dré zegt één keer te hebben gereageerd op 'alle lulverhalen'. "Ik heb één keer duidelijk gezegd hoe het zit. Ik hoef me toch niet elke keer naar Nederland toe te verantwoorden?"

In de ogen van Monique krijgen juicekanalen er voldoening van om onwaarheden te verspreiden. "Diegene heeft zelf waarschijnlijk geen kinderen en beseft niet hoe heftig de reacties kunnen zijn. Soms denk ik ook: kom eens een bak koffie drinken en ga het gesprek met me aan. Ik denk dat je dan heel anders over me praat."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Monique Westenberg heeft kinderwens naast zich neergelegd

De verhalen op de juicekanalen vindt Monique vooral pijnlijk voor haar zoontje André. "Die ziet ook dingen voorbijkomen. Als hij op Google-spraak zijn naam zegt, komt er van alles naar boven. Wij moeten aan onze eigen zoon verantwoording gaan afleggen en uitleggen dat sommige mensen onwaarheden vertellen en suggereren dat papa en mama niet eerlijk zijn. Dat vind ik heel pijnlijk."

Yvonne Coldeweijer, met haar bekende juicekanaal, heeft al gereageerd op de ogenschijnlijke sneer die Monique naar haar uitdeelt. Zij spreekt tegen dat Monique de media nooit opzoekt. 'Ik heb hier 54 screenshots van gesprekken tussen jou en mij', beweert Yvonne.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Monique Westenberg deelt foto's van Disney-weekend met André

Monique is ook te zien in de documentaire André Hazes: Crossroads, over het leven van de vader van haar kind. Hieronder zie je dat Monique emotioneel wordt als ze vertelt over André.

Monique duikt op in trailer langverwachte documentaireserie André Hazes

01:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!