Patrick Martens Beeld © ANP

Patrick Martens geniet van 'latrelatie': 'Hou van alleen thuis zijn'

2 november 2022 11:51

Patrick Martens (44) is al anderhalf jaar gelukkig met zijn vriend Nick. In '&C' bespreekt de presentator de relatie die zij op dit moment hebben. "We zitten nog in die verliefde beginfase", aldus Patrick, die daarnaast volop geniet van het feit dat hij en Nick latten.

"Ik weet ook niet of samenwonen iets voor mij is"

Hoewel Patrick en Nick nog in de alles-is-leuk-fase zitten, gaat het verliefd zijn wel 'op en neer'. "Ik zou niet goed worden als ik alleen maar smoorverliefd zou zijn en amper zou kunnen eten en slapen. Ik ben ook niet zo’n hopeloze romanticus." Het klikt zo goed tussen beide mannen omdat ze 'uit hetzelfde hout gesneden zijn', aldus Patrick. "We zijn allebei Brabanders. Dan spreek je toch een beetje dezelfde taal. Letterlijk en figuurlijk. We hechten veel waarde aan familie, houden van gezelligheid en spelletjes."

Patrick woont in Amsterdam, maar Nick in Eindhoven. "Ik noem het een lange­ afstandsrelatie. Ik weet ook niet of samenwonen iets voor mij is. Ik hou van alleen thuis zijn. Ik ben bang dat de dynamiek verandert, dat je opeens ruzie maakt om het huishouden", legt hij uit. "Soms voelt een latrelatie wat lossig, alsof je de relatie minder serieus neemt. Maar dat is vooral iets wat de maatschappij ons oplegt. Voor ons werkt het."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Even voorstellen: dít is de nieuwe vriend van Patrick Martens

De familie van Patrick heeft Nick al lang en breed goedgekeurd. "Hij ís ook gewoon ook heel leuk. Slim. Verzorgd. Ondernemend. Ik ben heel blij met hem", vertelt de presentator. 

Kerstmis viert Patrick dan ook, naast met zijn eigen familie, met Nicks familie. "Ik heb er een heel nieuwe familie bij. Tweede kerstdag vieren we met hen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Patrick Martens voor schut gezet voor al zijn vrienden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!