Sophie en Xander de Buisonjé Beeld © ANP

Xander de Buisonjé en vrouw streng op schermtijd kinderen

2 november 2022 17:26

Ieder huishouden met kinderen kent het probleem wel: kids die het liefst eindeloos spelletjes spelen en filmpjes kijken op hun iPads of telefoon. In huize De Buisonjé wordt daar een stokje voor gestoken: Xander (49) en zijn vrouw Sophie hanteren een strenge schermtijd.

"Daar hebben we regels over"

In &C vertelt Xander dat hij en Sophie er ontzettend voor uitkijken dat 'de kinderen niet constant op een telefoon of iPad zitten'. "Daar hebben we regels over, met een maxi­male schermtijd per dag. Dat lukt meestal wel aardig." Hoeveel tijd hij de kinderen geeft achter hun beeldschermpjes vertelt hij niet, maar wel legt Xander uit dat hij hun 'alternatieven' aanbiedt. Zo speelt de vader van drie graag spelletjes met zijn kids. "Soms moet je ze een beetje op weg helpen, waarbij een spelelement enorm kan helpen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Xander de Buisonjé maakt lied over cold case dode baby Doetinchem

Yahtzee of Shithead zijn Xanders favoriete spelletjes. Met zijn twee zoons, Dex (12) en Sem (19), speelt hij bordspellen zoals Catan. "Omdat je jezelf daar echt in kunt verliezen." Zijn dochtertje Céla-Lynn (5) gaat veel liever aan de puzzels. "Ik laat natuurlijk niet merken dat ik al weet welk stukje waar moet komen." Ook op schooldagen houdt Xander de kinderen goed bezig, want na schooltijd speelt hij graag 'blind verstoppertje' met ze. "Wat meestal inhoudt dat ik ergens in de kamer ga staan en Céla-Lynn of Dex mij met een blinddoek om moet ­zoeken. Dat vinden we allemaal heel grappig, je schiet tijdens het spelen de hele tijd in de lach." 

Sophie zegt minder van spelletjes te houden, maar daar denkt Xander het zijne van. "Ze doet net alsof het haar koud laat, maar eigenlijk is ze bloedfanatiek. Als ze toch een keer meedoet, wil ze zó graag winnen en het goed kunnen. Er zit een enorme drive in haar, in alles wat ze doet." Toch is Sophie er na één potje wel klaar mee en kan Xander 'uren doorgaan'.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Xander de Buisonjé: 'Ik heb harten van mensen gebroken'

Xander en Sophie hebben samen twee kinderen, zoontje Dex en dochter Céla-Lynn. Ook is Xander de trotse vader van de inmiddels volwassen Sem, die hij kreeg tijdens zijn relatie met Wendy van Dijk. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!