Thijs Boermans Beeld © ANP

Thijs Boermans onthult: 'Heb drie dagen vastgezeten'

3 november 2022 16:21

Acteur Thijs Boermans (26), bekend van zijn deelname aan 'Expeditie Robinson', onthult in de podcast 'Borrelpraat' dat hij ooit heeft vastgezeten. De acteur legt uit dat hij na een gevecht in een Amsterdamse club nog tevergeefs probeerde te vluchten voor de politie.

"Dit was mijn lichtpuntje van mijn drie dagen in de cel in Marnixstraat" 

Vanwege dat gevecht brengt Thijs uiteindelijk dus drie dagen in de gevangenis door. Hij geeft zich echter niet zomaar over. "Vanuit Korte Leidsedwarsstraat ben ik weg gesprint en ik was snel, want ik was linksbuiten bij voetbal." Om de politie slim af te zijn besloot hij onder te duiken: "Mijn vader woont heel dichtbij het Museumplein, dus ik dacht met mijn domme hoofd: weet je wat ik doe, ik ren naar mijn pa toe. Dan ga ik in mijn kamer waar ik opgroeide slapen en dan word ik morgen wakker en is er niks gebeurd." 

Wanneer hij bijna thuis is, komt er een politieauto aanrijden. De agenten in het voertuig herkennen Thijs en gaan achter hem aan. Daarop besluit de acteur onder het Rijksmuseum door te rennen. "Omdat ik dacht dat auto's daar niet konden komen." Helaas pindakaas: een paar seconden later wordt Thijs onderschept door de politieauto. "Ik heb daar [in de gevangenis, red.] drie nachten moeten zitten." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thijs plast ander Expeditielid onder in z'n slaap: 'Gêne is er wel af'

Hoewel Thijs eerst van plan is om alles eerlijk op te biechten, besluit hij na het advies van zijn twee advocaten te zwijgen. Na drie dagen wordt hij vrijgelaten en uiteindelijk is de zaak 'terecht geseponeerd', vertelt hij. "Die gast was verkeerd bezig. Ik was gewoon een domme jongen en ging een beetje vechten. Dat ga ik ook nooit meer doen." 

Toch heeft hij nog één leuke herinnering aan zijn tijd achter slot en grendel. De acteur wordt namelijk door één van zijn celmaatjes herkend. "Ben jij van Spangas?" vraagt hij Thijs. "Twee weken geleden zat ik vast en ik had één kanaal. Ik heb het verhaal helemaal gevolgd." De acteur is blij verrast: "Dit was mijn lichtpuntje van mijn drie dagen in de cel in Marnixstraat." 

Thijs vertelt niet hoe oud hij was toen dit gebeurde, maar hij vertelt wel dat hij in die tijd nog op school zat. Vermoedelijk vond het incident dus plaats in zijn tienerjaren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Man van Teen Mom-ster Cheyenne moet naar de gevangenis

Roddelkanalen beweren dat Rose Bertram Expeditie Robinson vroegtijdig heeft moeten verlaten na een 'tropische nacht' met Thijs. Volgens het model zelf is daar niets van waar:

Rose Bertram ontkent Expeditie Robinson-geruchten

00:45