Guus Meeuwis en Manon Meijers Beeld © Instagram @guus.meeuwis

Verbolgen reactie om uitzondering gemeente Tilburg voor huwelijk Guus Meeuwis

3 november 2022 15:54

Veel Tilburgers dromen ervan om elkaar het jawoord te geven in het Paleis-Raadhuis in hun stad. Maar wie een aanvraag doet voor 2022 krijgt nul op het rekest. Behalve Guus Meeuwis (50) en zijn Manon (44). Tot groot ongenoegen van onbekend Nederland.

"Waarom mag hij wel in het paleisje trouwen en tientallen andere bruidsparen met mij niet?"

Het Paleis, dat twee trouwzalen telt, is een populaire plek in Tilburg om je partner eeuwige trouw te beloven. Vanwege verbouwingen vinden er in heel 2022 echter geen bruiloften plaats. Behalve die van Guus en Manon Meeuwis op 2 juni jongstleden, zo bevestigen bronnen aan het Brabants Dagblad. Het koppel is nota bene door de burgemeester getrouwd. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guus en Manon Meeuwis eindelijk Insta-official

"Waarom mag hij wel in het paleisje trouwen en tientallen andere bruidsparen met mij niet?" zegt een vrouw tegen het Brabants Dagblad. Het Paleis is dé plek waar zij - net als haar overgrootvader, opa en vader - haar trouwfoto's wil maken. "Als rasechte Tilburger ben ik teleurgesteld als de burgervader meet met twee maten."

Een woordvoerder van burgemeester Theo Weterings zegt dat Guus een verzoek heeft ingediend om een uitzondering te maken. "Gelet op de bijzondere verdienste van de zanger voor de stad hebben we besloten deze uitzondering te maken."

Inmiddels hebben Guus en Manon aan RTL Boulevard laten weten: "We hebben in 2019 de burgemeester gevraagd om ons te trouwen voor de wet. We wisten dat hij dat niet vaak meer doet en hebben hem verzocht een uitzondering te maken. Dit jaar was het eindelijk zover. Na een leuk voorgesprek wees de burgemeester ons op de mooie, intieme trouwzaal in het Paleis Raadhuis. Hij vertelde ook over de huidige verbouwing en de bijkomende geluidsoverlast. Dat was voor ons geen bezwaar omdat we het graag short and sweet wilden houden met enkel twee getuigen. We hebben nooit vernomen dat andere stellen er dit jaar niet mochten trouwen. Of dat het afgeraden werd vanuit de gemeente. We snappen de teleurstelling dat ‘Kim’ en andere bruidsparen deze kans niet hebben gekregen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bijzondere verrassing voor Guus Meeuwis tijdens optreden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!