Frits Barend en Henk van Dorp Beeld © ANP

Frits Barend en Henk van Dorp hebben nog steeds goed contact

4 november 2022 20:31

Frits Barend (75) heeft nog altijd goed contact met Henk van Dorp (82), met wie hij jarenlang het programma 'Barend & Van Dorp' presenteerde. Dat vertelt de journalist vrijdagavond in de talkshow 'HLF8'. "We hielden van elkaar", aldus Frits.

"Het was een huwelijk tussen ons"

"Wij hebben een fantastische tijd gehad", blikt Frits terug. "Het was een huwelijk tussen ons. We konden met de rug naar elkaar toe staan en we hebben veertig jaar een fantastische tijd met elkaar gehad", gaat Frits door. "We waren ook echt rasjournalisten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Barend: 'Realiseerde me te laat wat ik mijn gezin aandeed'

Frits gaf ook toe wel eens 'knallende ruzie' met Henk te hebben gehad. Het contact tussen beide heren is nog altijd goed. "Gelukkig", aldus Frits. "We zijn echt als vrienden uit elkaar gegaan. We bellen elkaar ook nog. We zijn geloof ik een van de weinige duo's die goed uit elkaar zijn gegaan. Henk, ik houd van je", besloot Frits.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Barend kritisch over het 'pretreisje' naar Qatar van Ajax

Frits en Henk begonnen hun loopbaan samen bij de toenmalige zeezender Radio Veronica met het sportprogramma Sportief zijn, beter worden. Ook waren ze bij de VARA te horen in het programma Tussen Barend & Van Dorp. Voor die omroep presenteerden ze ook FC Avondrood op tv. Begin jaren negentig begon het duo met de talkshow Barend & Van Dorp. Het programma groeide in de loop der jaren uit tot een van de meest toonaangevende talkshows van Nederland. De laatste uitzending was op 21 april 2006. De twee werkten ook jaren voor het opinieblad Vrij Nederland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!