Maarten van Rossem Beeld © ANP

Maarten van Rossem ziet overleden zus nog levendig voor zich: 'Ze verdwijnt niet'

7 november 2022 11:28

Nadat Sis van Rossem in mei van dit jaar na een valpartij komt te overlijden, vertelt haar broer Maarten van Rossem (79) in zijn podcast dat hij haar dood nog moet verwerken en moet wennen aan het feit dat ze er niet meer is. Nu, een half jaar later, blijkt dat niet heel anders te zijn. In 'Renze op Zondag' vertelt Maarten dat hij nog steeds middenin het rouwproces zit.

"Als je met iemand bent opgegroeid, en in allerlei opzichten het leven hebt gedeeld, verdwijnt iemand niet zomaar"

"Dat gaat nog steeds voort", aldus Maarten over het rouwen. "Ik heb sowieso last van het verschijnsel dat als bijvoorbeeld mijn pa, die weet ik al hoelang dood is, mij nu zou bellen, ik zou zeggen: 'Gut, wat leuk, ik heb je gemist. Hoe is het daarboven?' Ik zou dat dus heel normaal vinden.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem heeft overlijden zus totaal niet zien aankomen

In de belevenis van Maarten is Sis er nog steeds. "Als je met iemand bent opgegroeid, en in allerlei opzichten het leven hebt gedeeld, verdwijnt iemand niet zomaar. Die zit dan nog volledig bewegend en sprekend in je hoofd. Dat is het gekke. Net als mijn opa's en oma's. Als ik mijn ogen sluit, zie ik ze zo voorbijkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem heeft geen afscheid kunnen nemen van Sis

In Maarten van Rossem - De Podcast vertelt hij openhartig over het moment dat hij zijn zus na haar valpartij in het ziekenhuis komt bezoeken. Ze ligt op dat moment in coma. "Je beschreef toen dat je dat een heel bijzonder moment vond, omdat er buiten een mooie kastanjeboom in bloei stond", zegt Renze. Maarten knikt: "Ja, dat was heel toevallig. Ze lag op haar zij en haar oor zag er zo prachtig uit. Ik dacht: God, dat oor kan nog wel even mee. Maar de rest niet meer."

Bekijk het fragment hieronder terug.

Maarten van Rossem: 'Ik heb het eeuwige leven niet'

02:08
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maarten van Rossem: 'Hier zijn de Van Rossems gaat door'

Renze op Zondag is op zondag om 22.45 uur te zien op RTL 4.