Het Sinterklaasjournaal Beeld © NTR

NTR stelt huilende kinderen gerust na zinken boot: 'Het komt goed'

11 november 2022 10:25

Sinterklaas vindt altijd een oplossing. Dat laat de NTR vrijdag weten in een korte verklaring nadat de aflevering van donderdag tot veel bezorgde reacties op sociale media heeft geleid. Het beeld van de zinkende pakjesboot en de drijfnatte goedheiligman komt hard binnen in menig Nederlandse huiskamer.

"Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet"

"Tot nu toe heeft Sinterklaas altijd een oplossing gevonden voor de problemen waarvoor hij zich gesteld ziet", laat een woordvoerder van het Sinterklaasjournaal weten. "Dus wij vertrouwen er bij het Sinterklaasjournaal op dat hij dat deze keer weer zal doen." Meer informatie over het lot van de sint, de boot en de cadeautjes wil NTR niet geven.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Te spannend' Sinterklaasjournaal levert huilende kijkers op

In de aflevering van donderdag is zien dat de pakjesboot op weg naar Hellevoetsluis onder water verdwijnt. Pieten proberen uit alle macht de drijfnatte pakjes te redden. Dieuwertje Blok draagt een trui met daarop de tekst 'CHAOS'. "Ik denk niet dat deze boot ooit nog in Nederland aan gaat komen", zegt Sinterklaas zelf.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dieuwertje Blok nog lang niet klaar met Sinterklaasjournaal: 'Elke dag is weer spannend'

Op sociale media meldden veel ouders dat het allemaal wel 'erg heftig' was. Ook moesten veel kinderen huilen van deze beelden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!