Beeld © ANP

Sander Schimmelpennick moest 'paar keer rennen op straat' na bedreigingen

13 november 2022 21:14

De bedreigingen die Sander Schimmelpenninck (38) aan zijn adres heeft gekregen zijn 'wel een beetje' onder zijn huid gaan zitten. Dat vertelt de presentator zondagavond in het tv-programma 'College Tour'.

"Ik kan niet altijd een boze man blijven die ruzie maakt met iedereen"

Sander geeft eveneens te kennen dat hij een paar keer 'dingen' heeft meegemaakt op straat. "Dat ik echt moest rennen", vertelt hij. Wie precies achter de bedreigingen zitten, weet hij niet. "Je kan alleen maar vermoeden van een paar mensen online, dat het allemaal uit extreemrechtse hoeken komt", vervolgt de presentator.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck regelt eigen beveiliging: 'Wringt soms'

De oud-hoofdredacteur van Quote staat erom bekend dat hij met name op Twitter zijn mening niet onder stoelen of banken steekt en nog wel eens ruzie maakt. "Ruzie maken is geen gezonde bezigheid", zegt hij daarover. "Ik heb wel een dikkere huid en trek me oprecht dingen minder aan. Ik kan niet altijd een boze man blijven die ruzie maakt met iedereen." De presentator zegt dat hij het doet omdat hij het 'nodig' vindt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck is hypochonder: 'Ben echt een jankerd'

Voorlopig wil Sander nog niet stoppen met hoe hij zich gedraagt op Twitter. "Ik kan morgen stoppen met Twitter. Dan maak ik het mezelf heel veel makkelijker. Ik kan morgen mijn toon aanpassen en mensen verbindend en vriendelijk te woord staan. Dat kan, maar dat is niet mijn rol."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck en vriendin druk met gezinsuitbreiding

In College Tour werd Sander ook geconfronteerd met twee studenten uit de zaal die door hem geblokkeerd zijn op Twitter. Eén van de twee had hij 'dom' genoemd. De journalist vond het 'super ongemakkelijk' om de verhalen van de studenten aan te horen. "Dit is op alle niveaus ongemakkelijk", aldus Sander.

College Tour is op zondag om 20.20 uur te zien bij NPO 2. Kijk de aflevering hier terug. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!