John van den Heuvel Beeld © ANP

John van den Heuvel geeft inkijkje in zijn leven onder extreme beveiliging

15 november 2022 07:33

Een boek over John van den Heuvel (59) en zijn leven onder zware bewaking is dinsdag verschenen. Het boek met de titel 'John van den Heuvel, een lustrum lang extreme beveiliging' is geschreven door zijn 'Telegraaf'-collega Bert Dijkstra. In het boek geeft John een inkijkje in de inmiddels vijf jaar waarin hij leeft met zware bewaking.

"We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon een aanslag op je willen plegen"

In De Telegraaf van dinsdag zijn vier fragmenten uit het boek gedeeld. Daarin valt onder andere te lezen dat het maar goed is dat John destijds niet naar het verjaardagsfeest van Gordon in Dubai ging. "We hebben net de informatie doorgekregen dat ze tijdens de verjaardagslunch van Gordon - zodra jij daar als gast verschijnt - een aanslag op je willen plegen", krijgt de misdaadjournalist te horen van zijn vaste aanspreekpunt binnen het Openbaar Ministerie.

Verder staat in het boek dat er een vermoeden is vanuit het Openbare Ministerie dat er al 'een paar mislukte liquiditeitspogingen zijn geweest' rondom John. Zo is een aantal maanden na de aanslag op zijn collega Peter R. de Vries gebleken dat ook John gevaar liep. In het boek valt te lezen dat 'criminelen ook voor hem hebben staan posten rond het Leidseplein'. Dit zou zijn gebleken uit afgeluisterde gesprekken.

"Het lukt niet, hij wordt te goed afgeschermd", zou een crimineel in een van deze gesprekken hebben gezegd. Hierdoor is John zich in één klap extra bewust van het gevaar dat hij zou lopen zonder zijn beveiliging. 'Zou ik daar een mindere beveiliging hebben gehad...', schrijft hij. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw van John van den Heuvel verloor haar baan door zijn werk

John, die op een dodenlijst zou staan van crimineel Ridouan Taghi, wordt sinds 2017 zwaar beveiligd. Doordat die beveiliging 'zo professioneel is' durft hij zijn werk te blijven doen. Toch had hij dit liever allemaal niet gehad: 'Een stukje in mij wil nog altijd verlost worden van de beveiliging. Het vleugje vrijheidsdrang, dat je op de fiets wil stappen en onbekommerd het bos in wil of lekker op een terras wil zitten.' John zou een leven zonder beveiliging echter niet overwegen. 'Dan zou ik levensmoe zijn, dan zou het me niet meer kunnen schelen wat me kan overkomen. (...) Het verstand wint. Gelukkig.' 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John van den Heuvel had ruzie met Peter R. de Vries graag uitgepraat

Overlijden Peter R. traumatisch voor John: 'Waar je zelf ook bang voor bent'

01:31

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!